понеділок, 21 листопада 2011 10:59

40 тис гривень планують зібрати на аукціоні для дітей з вадами серця
17

Вероніка Шароварова зі своєю бабусею (минулого року дівчинці на такому ж аукціоні зібрали кошти на операцію)
Фото: Фото: Катерина КУНДЕЛЬСЬКА
Гості аукціону перед екскурсією Центром дитячої кардіології та кардіохірургії

Українські художники виставили свої картини на благодійному аукціоні, який проходить у Центрі дитячої кардіології та кардіохірургії в Києві. Відкриття аукціону відбулось 19 листопада в суботу. Зібрані кошти підуть на закупівлю медичного препарату - оклюдера для дітей хворих на порок серця.

На відкритті заходу були присутні майже всі художники, що надали свої роботи для продажу, гості, а також діти, яким минулого року за допомогою такого ж аукціону вдалося зібрати кошти на операцію.

На вході в Центр стояли дві дівчини-хостес, які проводили всіх гостей та ЗМІ на 4-й поверх - в актовий зал, де проходив аукціон. Перед входом у зал гості та учасники аукціону могли заповнити анкету та переглянути наявні лоти.Також була міні-виставка буклетів художників, календарів та їх книг. Організатори аукціону проводили екскурсію по будівлі: можна було оглянути реанімаційне приміщення, палати, прийомне відділення. Гості, які йшли на екскурсію, одягали білі або сині халати та бахіли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві на аукціон виставили "сталінські" світильники та антикварні меблі

Відкриття аукціону затрималось на півгодини. У залі присутні розмовляли про картини, їхню вартість та те, скільки вони готові віддати грошей за той чи інший твір мистецтва.

Перед аукціоном показали фільм про дитячі хвороби серця, Центр дитячої кардіології та кардіохірургії, його заснування та роботу. Було зазначено, що даний медичний заклад став на один щабель з провідними європейськими клініками, які лікують пороки серця та роблять операції з пересадки цього органу.

"Три роки тому ми зробили пробний аукціон, де лотами були дитячі малюнки. Він пройшов досить вдало, після чого ми зрозуміли, що можна виходити на новий рівень. І вже за підтримки галереї "Раритет-Арт" минулого року організували перший аукціон картин українських художників. Гроші, зібрані з нього, пішли на лікування двох дівчаток - Юлії та Вероніки. Цього ж року в нас більш розширений аукціон: більше митців, більше їхніх робіт. Плануємо зібрати не менше, ніж того року -близько 40 тис гривень", - коментує організатор аукціону Лілія Пільтяй, Президент Асоціації жінок "За генофонд України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві на аукціон виставили картини на мільйон доларів

Вартість цих картин удвічі чи навіть утричі менша, ніж у галереях. За словами організаторів, такі низькі ціни виставлені для того, аби всі учасники змогли взяти участь в аукціоні та купити твори мистецтва.

Художниця Софія Книш, яка вже другий рік поспіль бере участь у цьому аукціоні, каже, що їй подобається такий формат соціальних проектів. Крім того, це тема її картин: діти та квіти. "Я знаю, що тут усе чесно і гроші підуть, куди потрібно, а не в чиїсь кармани", - коментує художниця.

На аукціоні представлені роботи Анатолія Тертичного, Віталія Петровського, Андрія Чеботару, Олександра Рєпки та багатьох інших. Картини можна придбати в Центрі дитячої кардіології та кардіохірургії протягом цього тижня.

Зараз ви читаєте новину «40 тис гривень планують зібрати на аукціоні для дітей з вадами серця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути