субота, 19 листопада 2011 18:50

У Києві на аукціон виставили "сталінські" світильники та антикварні меблі
19

Фото: Фото: Андрій Шматов

У столичному арт-центрі М17 відкрилася передаукціонна виставка "Дизайн і фото". На торги виставили 96 предметів дизайну та 29 робіт українських фотографів.

Найдорожчим лотом став французький гарнітур 1920-х років роботи Августа Валліна. Його стартова ціна – $20 тисяч. Придбати з молотка також можна бронзові світильники в стилі "Сталінський ампір", вінтажні лампи 1970-х, керамічні та фарфорові вироби, речі відомих українських дизайнерів – зокрема, комод на камінні Юрія Ринтовта чи настінну вішалку від Павла Гудімова.

"Це вже наш другий аукціон дизайну. Перший був рік тому, - розповів Михайло Василенко, директор аукціонного дому "Золотий перетин". – Ідея виникла у мого брата Олексія. Він падкий на такі дизайнерські речі і слідкує за європейськими тенденціями. Подібні аукціони проводять усі відомі європейські аукціони. Ми вирішили спробувати зробити щось подібне в Україні.

Для аукціону відбирали речі концептуального дизайну. Навіть старі речі арт-деко чи вінтажні мають сучасне звучання. В дизайні вони виглядають не застарілими. Подібні аукціони завжди доповнюють лотами фоторобіт, бо фотографія використовується в інтер'єрі як елемент дизайну. Крім того з фотографією виставковий простір виглядає більш заповненим".

Відкриття виставки, яке відбулось 18 листопада, відвідали скульптор Олег Пінчук, художник Віктор Сидоренко, співак та дизайнер Павло Гудімов, один з лідерів партії "Фронт змін" Андрій Пишний. Гостей частували вином та шампанським, а розігрівав публіку діджей.

Виставка триватиме по 25 листопада.

Зараз ви читаєте новину «У Києві на аукціон виставили "сталінські" світильники та антикварні меблі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі