вівторок, 15 листопада 2011 10:37

Годинник Джеймса Бонда продали з аукціону за $240 тисяч

Годинник Джеймса Бонда продали з аукціону за $240 тисяч

Наручний годинник Rolex, який у восьмому фільмі Бондіани "Живи і дай померти" (1973 рік) носив британський актор Роджер Мур, пішов в понеділок з молотка на аукціоні Christie's в Женеві, повідомляє офіційний сайт аукціонного дому.

Годинник знаменитого агента британської секретної служби МІ-6 був створений спеціально на основі виконаної в сталевому корпусі дайверскої моделі Rolex Oyster Perpetual Submariner. Його задню кришку прикрашає напис "Roger Moore 007".

До початку аукціону годинник був оцінений в 200-400 тисяч швейцарських франків (220-440 тисяч доларів). Під час торгів він покупця не знайшов, проте після того, як лот був пропущений, на нього надійшла вигідна пропозиція. З урахуванням комісії підсумкова вартість годинника Джеймса Бонда склала 219 тисяч швейцарських франків (242,6 тисячі доларів).

За сюжетом фільму годинник був оснащений маленькою циркулярною пилкою і потужним генератором магнітного поля, за допомогою якого Бонд міг не тільки змінити траєкторію куль, котрі летіли в нього, а й розстебнути застібку сукні міс Карус (Мадлен Сміт).

ФОТОРЕПОРТАЖ: Джеймсу Бонду знайшли нову подружку

Всіх модифікацій кіногероя годинник, звичайно, не має. Проте його обертовий безель дійсно був перетворений на циркулярну пилу. На жаль, через внесені в нього необхідні для фільму модифікації час годинник не показує.

Зараз ви читаєте новину «Годинник Джеймса Бонда продали з аукціону за $240 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі