четвер, 11 квітня 2013 12:23

Розлучення може спровокувати переписка чи статус у соцмережі

Автор: Фото: today.mts.com.uа
 

Понад 50 % пар розпадаються через конфлікти у соцмережі. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла психолог Вероніка Кравець.

"Ревнощі, які виникають у молодих пар через соціальні мережі, часто провокують розставання, - каже психолог. - Викликати образу чи сварку може якийсь провокаційний статус чи добавлений у друзі колишній партнер - екс-кохана дівчина чи хлопець".

За спостереженням психолога, сварки часто виникають і через таємну переписку.

"Якщо хтось з партнерів ревнивий, він не може стерпіти, що його дівчина чи хлопець спілкується із представником протилежної статі в інтернеті. Чим більше людина, яка викликає підозру, починає видаляти чи приховувати свою переписку, тим агресивнішим у ставлені до неї стає партнер. У більшості з'являється думка: якщо приховує, значить є що приховувати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тричі перевіряв дружину на детекторі брехні

Як каже Кравець, ревнощі коханих через соцмережі у 90 % випадків безпідставні.

"Особливо вразливими є підлітки. Часто невдалі статуси у "вКонтакт" чи "Фейсбуці" можуть призвести навіть до спроби суїциду. Недавно витягувала з депресії дівчину, яку хлопець через соцмережу повідомив про те, що вони більше не разом. Партнер змінив запис у графі "сімейне положення" із "закоханий" на "в активному пошуку".

Ольга Ніколайчук з Дніпропетровська розлучилась з чоловіком Дмитром через його віртуальні романи.

"Дмитро - програміст. Весь день проводить біля комп'ютера, - розповідає Ольга. - Одного разу залізла у його ноутбук і перечитала повідомлення у "Фейсбуці". Виявилось, він переписувався з трьома жінками. Я після перечитаного ніч не могла заснути".

У шлюбі Ольга і Дмитро прожили 2,5 роки.

"Я місяць вдавала, що нічого не знаю. А коли зловила на балконі під час розмови з однією з дівчат з соцмережі, мало не викинула його з сьомого поверху. Брехав, що це йому дзвонять з офісу, але я вже мовчати не могла. Кинула у нього ноутбуком так, що кришка відлетіла".

Чоловік клявся дружині, що ні з ким їй не зраджував. Але "віртуальну" зраду Ольга простити теж не могла. Подружжя віднесло заяву у РАЦС на розлучення.

Зараз ви читаєте новину «Розлучення може спровокувати переписка чи статус у соцмережі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути