середа, 27 березня 2013 12:22

Життя з ревнивцем закінчується розлученням або зрадою

Життя з ревнивцем закінчується розлученням або зрадою
Ревнощі не бувають ознакою глибоких почуттів. Фото: polnocvet.com

"Мій Андрій мене ревнує навіть до стовпа, - зізнається Галина Попович з міста Рівне. – Коли почали зустрічатися, мені це навіть подобалось. Думала: якщо так ревнує, значить дуже любить. Хоча мама мене вже тоді попереджала, що ці ревнощі мені ще не раз обернуться слізьми. Після весілля Андрій мені заборонив носити короткі плаття і спідниці. Щовечора перевіряє мій телефон, ревнує до колег по роботі, підозрює мене у зраді. В лютому слідкував за мною, коли пішла на зустріч однокласників. Вже місяць згадує, що я пішла танцювати з однокласником і його не попередила. Підозрює, що в мене з ним роман, а я Олега п'ять років тому востаннє бачила".

Як жити з ревнивцями, кореспонденту Gazeta.ua розповіла психолог Валентина Домська.

"Чоловічі ревнощі часто доходять до абсурду, - говорить Валентина. - Жити з патологічним ревнивцем дуже важко. Чим частіше жінка починає виправдовуватися, тим більше чоловік-ревнивець починає її підозрювати у зрадах. Спочатку чоловік контролює гардероб дружини, не дозволяє їй носити приталені сукні з вирізами, робити макіяж і зустрічатися з подругами, потім починає перевіряти телефон та ноутбук, контролює, з ким дружина спілкується у соціальних мережах".

За словами психолога, часто у таких сім'ях жінки стають заручницями.

"Чергові ревнощі у чоловіка можуть викликати навіть спізнення дружини на 10 хвилин з роботи. Чоловікові важко зрозуміти, що жінка просто могла затриматися у черзі в супермаркеті чи у дорозі через затори. Звичайно, ревнують в основному невпевнені у собі чоловіки, з низькою самооцінкою. Вони бояться, що партнерка може знайти собі кращого чоловіка".

За спостереженням Домської, деякі жінки самі дають привід чоловікам для ревнощів.

"Помиляються ті жінки, які вважають, що ревнощі зміцнюють їхню сім'ю і відроджують стосунки. Це навпаки руйнує почуття між подружжям і робить їх чужими. Чоловік і жінка перестають довіряти один одному, стають потенційними ворогами. Насправді у таких сім'ях стосунки можуть розвиватися трьома способами: розлученням, зрадою як зі сторони жінки, яку вічно підозрювали у зрадах, так і зі сторони чоловіка, який вирішив у такий спосіб помститися дружині. Часто це може призвести і до насильства. Ревнивці, як правило, не байдужі до спиртного та наркотиків. Не контролюючи своїх дій, вони можуть підняти руку на дружину, яку підозрюють у зраді".

Зараз ви читаєте новину «Життя з ревнивцем закінчується розлученням або зрадою ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути