понеділок, 20 лютого 2017 06:35

Млинці зі шпинатом загортають конвертом

Автор: ТАРАС ПОДОЛЯН
  Крепи — тонкі французькі млинці, схожі на налисники. Їх начиняють грибами, сиром та варенням
Крепи — тонкі французькі млинці, схожі на налисники. Їх начиняють грибами, сиром та варенням

— Крепи роблю зі шпинатом. Вони мають апетитний вигляд і збагачуються вітаміном С, — каже шеф-кухар столичного ресторану "Креп де Шин" 40-річна Світлана Соколова. — Крепи — це тонкі французькі млинці, схожі на налисники.

Ставить на середній вогонь сотейник і додає по 3 ст. л. оливкової олії та вершкового масла. Коли нагріється, викладає 100 г замороженого порізаного шпинату. Чистить одну невелику цибулину. Нарізає її кубиками й додає в сотейник. Вливає 50 мл білого сухого вина та 50 мл вершків. Накриває кришкою і тушкує 20 хв.

— Маємо отримати суміш, схожу на кашу. Її додамо в тісто.

Для нього змішує склянку молока та два яйця. Кидає 1/2 ч. л. солі та 1/4 ч. л. чорного меленого перцю. Поступово всипає 150 г просіяного борошна й весь час перемішує, щоб не було грудок. Додає 150 г розтопленого вершкового масла.

— Начинку готую завчасно. Вона довго тушкується у вершках. На смак буде як із сільської печі.

Нарізає дрібними кубиками 100 г курячого філе. Чистить цибулину та 100 г печериць. Подрібнює їх і смажить 10 хв. на середньому вогні. Тоді перекладає в каструлю з товстим дном. Наливає 20 мл води та 50 мл вершків. Ставить на 1 год. у духовку за температури 160°C. Начинка має не пектися, а тушкуватися.

— Млинці готують на крепниці. Вона виглядає, як велика сковорідка з плоским дном і без ручки. Або просто кругла чавунна поверхня. Якщо такої немає, підійде велика сковорода.

Наливає тісто черпаком, щоб вийшов тонкий млинець. Перевертає лопаткою на іншу сторону. Посередині кладе 2–3 ст. л. готової м'ясної начинки.

— Якщо покласти більше, креп порветься і ми зіпсуємо страву.

Натирає на крупній тертці в окрему миску 100 г твердого сиру. 1 ст. л. сипле поверх начинки. Загортає креп, як конверт. Перевертає лопаткою на іншу сторону.

— Сир плавиться і виходить соус, який огортає всі складові, як павутина.

Креп широкий і плоский. Викладає його на тарілку та подає гарячим на стіл.

Кольорові млинці роблять із соком

— Щоб зробити оригінальні млинці, додаю в них овочеві соки, — каже киянка 36-річна Олена Мартинчук. — Вони дають колір і не шкодять здоров'ю.

Вичавлює окремо сік із двох морквин та двох буряків. Для цього ріже їх кубиками і по черзі подрібнює в блендері. Або дрібно натирає. Викладає цю масу в марлю й віджимає в чашку. Отримує помаранчевий і бордовий колір. Розділяє звичайне рідке тісто для млинців на дві частини. У кожну додає сік і перемішує. Смажить млинці, як зазвичай.

— Мої улюблені — з куркумою. Вони будуть не лише яскраво-помаранчеві, а й з пряним ароматом. На півлітра молока достатньо додати столову ложку приправи.

Зараз ви читаєте новину «Млинці зі шпинатом загортають конвертом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути