понеділок, 08 серпня 2016 17:06

Отруєну кров можна відновити підвищеним рівнем білка

 

Японські вчені встановили, що підвищення рівня білка, який контролює форму і активність білих кров'яних клітин, збільшує шанси вижити і покращує відновлення при сепсисі. Таке дослідження провели співробітники університетів Окаяма і Кінкі. Результати опублікували у виданні EbioMedicine.

Отруєння крові після інфекції або травми - сепсис, є однією з основних причин смерті. Сепсис виникає, коли імунна система організму виходить з ладу, що призводить до пошкодження власних тканин і органів шляхом недостатнього кровопостачання. Проте досі точні молекулярні механізми, що лежать в основі сепсису, недостатньо вивчені.

Вчені встановили, що природний білок гістидин багатий на глікопротеїни (HRG) грає важливу роль в профілактиці сепсису. Вони виявили, що HRG контролює форму і активність білих кров'яних клітин (нейтрофіли), що дозволяє їм вільно текти і правильно реагувати в боротьбі з сепсисом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Штучний інтелект навчили діагностувати рак з точністю до 92%

Команда дослідників виокремила 2 групи мишей. У першу індукували сепсис, а другу - контрольну групу, лишили здоровою.

Вчені очистили HRG від плазми крові людини, та лікували сепсис у мишей дозою білка. Дослідники виявили, що миші HRG швидко відновили рухову активність, і почалося відновлення від сепсису. Подальші дослідження показали, що миші мали набагато менше запальних процесів в легенях, ніж їх родичі, які не піддалися терапії.

У цьому дослідженні одужання мишей сталося через людську HRG. Під час сепсису проявилися швидкі ознаки поліпшення і збільшення шансів на виживання. Нейтрофіли в оброблених мишей відновили гладку і сферичну форму, необхідну для вільного проходу через капіляри і вени, а приплив крові був відновлений.

Нагадаємо, що рак кісток зможуть лікувати без побічної дії препаратів.

Зараз ви читаєте новину «Отруєну кров можна відновити підвищеним рівнем білка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути