вівторок, 21 червня 2016 14:43

Штучний інтелект навчили діагностувати рак з точністю до 92%

Штучний інтелект навчили діагностувати рак з точністю до 92%

Фахівці у галузі комп'ютерних технологій з Гарвардської медичної школи і Медичного центру Бет-Ізрейел представили систему штучного інтелекту, яка діагностує рак грудей з точністю до 92%.

Про це повідомляє RNS.

Під час дослідження вчені використовували алгоритм машинного навчання. Раніше його застосовували для різноманітних завдань, наприклад, розпізнавання мови і зображень. Дослідники вводили до програми сотні слайдів, на яких фахівці відзначали ділянки раку і нормальні клітини. Через деякий час програма змогла створити обчислювальну модель для класифікації ракових клітин.

Вчені представили свою розробку на Міжнародному симпозіумі з біомедичної візуалізації (International Symposium of Biomedical Imaging). У тестових завданнях програмі показували слайди лімфатичних вузлів, після чого вона мала визначити, чи є в них ракові клітини. У 92% випадків програма впоралася із завданням правильно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Компанія Facebook створила штучний інтелект

"Визначення наявності або відсутності метастатичного раку в лімфатичних вузлах пацієнта вважають надзвичайно важливим завданням. За допомогою традиційних методів досить складно, вдивляючись в мікроскоп, відсіяти кілька злоякісних клітин серед мільйонів нормальних", – кажуть вчені.

За словами авторів роботи, комбінована діагностика, за якої фахівці використовуватимуть штучний інтелект, підвищить точність до 99,5%.

Нагадаємо, на підприємстві "Темп-300" винайшли новий бронешолом світового рівня. Він витримав 5 пострілів із парабелума.

Зараз ви читаєте новину «Штучний інтелект навчили діагностувати рак з точністю до 92%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути