вівторок, 04 лютого 2014 14:47

Севастополець заробив на машину, продаючи трав'яні збори

Севастополець заробив на машину, продаючи трав'яні збори
Фото: howtocure.ru

47-річний Ігор Демидов із Севастополя розсилає по всій Україні трав'яні збори. До них пише інструкцію - як і з чим краще вживати.

"Збираю трави по всій Україні. Справою зайнявся п'ять років тому, коли захворіла моя теща. Мала проблеми з підшлунковою залозою. І їй потрібні були чаї зі зборів трав. В аптеці потрібних не знайшов, тому пішов до бабок на ринок. Коли побачив, що пучечок чорничного листя коштує 25 гривень, вирішив і собі спробувати заробляти на травах", - розповів Демидов.

Пакетик трав'яного збору коштує 25-30 грн залежно від трав. Його вистачає на 8-10 чайників.

"Перечитав багато літератури, щоб навчитися трави правильно сушити і зберігати. Для чаю купив спеціальний станок. Суху траву ріжу невеличкими шматками - тоді зручніше заварювати й пити. Перші чаї випробував на туристах, які приїжджали влітку на відпочинок. Усім відпочивальникам запарював чай безкоштовно. Коли від мене їхали, просили чай із собою. Тоді зрозумів, що це багатьом треба", - зазначив Демодов.

Рекламу про продаж трав'яних зборів розмістив у соцмережах та сайтах безкоштовних оголошень.

"Зараз за літо сушу до 40 мішків різноманітних трав. Пік продаж - з кінця січня до середини березня. Цього року ще й погода допомогла: холодно й морозно - люди хворіють і починають замовляти трави. Збори висилаю поштою. Часто роблю індивідуальні. Наприклад, просять чай для підтримки печінки - збираю туди кукурудзяні рильця, листя календули та плоди розторопші. Для аромату доповнюю м'ятою, ромашкою. Люди пишуть, що мої чаї смачніші за аптечні. А вся справа в пропорціях. Я й сам якось купив аптечних трав і неправильно склав пропорцію. Увесь той чай викинув", - каже чоловік.

За день відправляє по 55-60 зборів чаю по всій Україні.

"Восени купив собі новеньку "Ладу". Це все гроші, які заробив за траву. Влітку заробітки падають майже до нуля. Тоді підробляємо на відпочивальниках, і я займаюся збором трав", - підсумував він.

Зараз ви читаєте новину «Севастополець заробив на машину, продаючи трав'яні збори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути