субота, 25 січня 2014 14:30

5 тисяч пенсіонерка заробляє, готуючи обіди

5 тисяч пенсіонерка заробляє, готуючи обіди
фото: http://ibud.ua/

Пенсіонерка Ірина Анісімова за гроші готує обіди для будівельної бригади.

"Коли вийшла на пенсію, не могла знайти собі місця, - згадує Ірина Павлівна. – Щодня прибирала у двокімнатній квартирі, варила їсти і чекала чоловіка з роботи. Мені хотілося бути корисною, щось робити. Реалізувати себе допоміг чоловік".

Свій бізнес Анісімова почала з обідів для чоловіка.

"Михайло працює прорабом, - говорить Ірина Павлівна. - Готувала йому щодня щось смачненьке на обід. Одного дня приходить і каже, що його хлопці теж так обідати хочуть, бо від батону і ковбаси скоро язву собі зароблять. Перших два тижні було важко, але потім втягнулася у роботу. На 20 хлопців варю 10 літрів борщу або супу. Одної картоплі на пюре щодня чищу 5-6 кілограм. Смажу котлети, відбивні, роблю підливу".

Хлопці платять по 15 гривень вдень за обід.

"Не думала, що моя кухня може стати таким прибутковим бізнесом. У місяць маю 9 тисяч гривень. 4 тисячі витрачаю на продукти. Готую, як для своїх. За продуктами син возить щосуботи. Весь час боюся, щоб не пересолити. Через кухню серіали перестала дивитися".

208 гривень приносить обід на 20 людей харків'янину Олексію Борсуку.

"Розвожу обіди по офісах міста уже четвертий рік, - говорить Борсук. – Наприклад за день на одному офісі легко можна заробити більше 200 гривень".

Наводить приклад обіду, який відвіз в одну з компаній міста минулого тижня. В офісі працює 20 людей.

"12 працівників замовили бульйон з локшиною, восьмеро їли червоний борщ, - пояснює бізнесмен. – На приготування пішло по кілограму курятини, локшини і картоплі, півкілограма свинини, кілька буряків і приправа".

Усі порції з першими стравами мають по 400 мл. У їхню вартість входить також скибка пшеничного або житнього хліба, батон.

"Усі 20 замовили на гарнір картопляне пюре. Для цього ми використали 5 кілограмів картоплі, упаковку вершкового масла. 16 приготували рибу, запечену з сиром (на це пішло 1,5 кг філе пангасіуса, 0,5 кг твердого сиру, 500 г майонезу, 50 г оливкового, цибуля ріпчаста). Четверо замовили "М'ясо по-французьки" (0,4 кг курячого філе,  150 гр сиру, цибуля, помідор, 2 яйця, спеції).

На салат Олів'є, який їли 6 офісних працівників, пішло 200 г вареної ковбаси, 4 яйця, картопля, 200 г майонезу, солоні огірки, горошок. На мімозу для 9 співробітників використали 2 рибні консерви, 8 яєць, 400 г майонезу, 200 г сиру, петрушку. Півкілограма квашеної капусти пішло на одноіменний салат, яким обідала решта.

"Десерт замовило лише семеро. Обрали сирники зі сметаною (0,8 кг сиру, борошно, 4 яйця, 0,5 л сметани), - розказує Борсук. – На закупівлю продуктів та одноразового термопосуду витратили 320 гривень. Вартість порцій, залежно від замовлення була такою: 12  - по 24 гривні, 4 - по 28 гривень, 4 - по 32 гривні. Каса - 528 гривень".

Зараз ви читаєте новину «5 тисяч пенсіонерка заробляє, готуючи обіди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути