понеділок, 03 лютого 2014 09:35

4 тисячі заробляє весільна господиня, накриваючи стіл на 100 гостей

4 тисячі заробляє весільна господиня, накриваючи стіл на 100 гостей
Фото: zuljin.ru

Євгенія Шевчук була господинею на 72 весіллях. Готувати навчилася у 14 років. Скільки заробляє весільна господиня, на чому легко обпектися і як складають весільне меню, розповідає кореспонденту Gazeta.ua.

"Усі весілля, які проводжу, записую, щоб не забути, - говорить Євгенія Леонідівна. - На моєму рахунку чотири весілля, на яких було майже 300 гостей. Найменше весілля, на якому накривала столи, нараховувало 45 людей. Рецепти не записую ніколи. Усе знаю напам'ять".

Каже, на столі має бути мінімум 7-8 гарячих страв, зо 6 салатів.

"Ніяких олів'є, шуб і мімоз. Такі салати кожен з гостей може і вдома приготувати. Весілля нині влаштовують, аби повипендрюватися. Засміють, якщо подасте крабові палички з рисом. Часто замовляють Цезар, салат з морепродуктами, з помідорів, бринзи та оливок, з куриної грудинки, селери і каперсів".

Торік у листопаді готувала на весіллі доньки одного львівського банкіра.

"Замовники просили, щоб на столі не було магазинного майонезу, - розказує Шевчук. - Усі салати заправляли оливковою олією. На рибу з овочами збивали майонез самі на домашніх яйцях. На перший стіл замовляли "Жульєн", запечені на грилі морепродукти, на другий - не зрадили борщу, гречаникам і кров'янці. Яке галицьке весілля без цього? Хоч замовники дуже багаті, солодощі пекли самі. Бабуся нареченої приготувала 7 видів сирних тортів. Вони на Львівщині популярні - подають з бісквітною прослойкою, фруктами, під шоколадом і желе".

Раніше займалася м'ясом. Але воно забирає більше часу, ніж солодке. Тому відмовилася його готувати.

"М'ясо починала готувати у середу. У п'ятницю з чоловіком коптили або запікали. З ним багато мороки. А коли маєш замовлення на кожні вихідні, треба робити вибір: або ти готуєш м'ясо, або складаєш усе меню. Сусідка у мене торти і короваї пече. Заробляє ненабагато менше, ніж я", - розповіла жінка.

Запевняє, кожна господиня повинна змінювати меню через 2 роки, а урізноманітнювати щосезону.

"Зараз модно пекти домашній хліб і булочки, окремо ставити фуршетні столи - з десертами, з пивом і чіпсами, медовухою і домашньою ковбаскою, елітними напоями - віскі, мартіні, лікерами. Запрошують бармен-шоу, замовляють шоколадні фонтани, піраміди з мартіні і шампанського", - наголосила Шевчук.

Накриваючи стіл на 100 гостей, весільна господиня заробляє від 4 тисяч грн.

"Себе не рекламую. Про мої послуги люди один одному переповідають. Найчастіше запрошують ті, хто був на весіллі, де я готувала, пробував, що і як я умію, має з чим порівняти. Беру від 5 доларів за людину - від 40 гривень. Все залежить від складності замовлення і різноманітності меню", - підсумувала Шевчук.

Зараз ви читаєте новину «4 тисячі заробляє весільна господиня, накриваючи стіл на 100 гостей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути