четвер, 08 грудня 2016 15:55

Фармацевтам готові платити більше, ніж вони просять - експерт

Фармацевтам готові платити більше, ніж вони просять - експерт
sdelanounas.ru

Фармацевтам роботодавці готові платити більше, ніж просять пошукачі. Роботодавці пропонують вищі зарплати фармацевтам, ніж ті заявляють у резюме. Про це в коментарі Gazeta.ua розповіла експерт порталу з пошуку роботи Rabota.ua Тетяна Пашкіна.

"Роботодавці шукають фахівців із досвідом, а відгукуються ті, у кого стаж роботи мінімальний. Через це рівень очікувань і рівень пропозицій не збігається. Роботодавці часто скаржаться на молодих кадрів. Студентам бракує базових знань, доводиться спершу навчати простим речам.
Не знають, як впливають ліки на організм людини, не оперують хімічними формулами, на яких базуються найбільш поширені ліки", - говорить Пашкіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям стало легше знайти нову роботу - експерт

Більше третини вакансій на цьому ринку праці - у Києві та Київській області. По 9% вакансій в Одеській та Дніпропетровській областях. У половині випадків шукають медичних представників. Їм у середньому готові платити 8 тис. грн. Пошукачі в середньому претендують на 7,4 тис. грн. Ще третина вакансій - для провізорів-фармацевтів. Середня зарплата у таких фахівців - 6 тис. грн. У резюме в середньому вказують 5 тис. грн на таку посаду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінімальна зарплата зросте удвічі

Збільшується кількість вакансій на фармацевтичне виробництво. Середня зарплата - 8,2 тис. грн.

"Фармацевтичний ринок переформатувався. До 2014 року українці частіше купували імпортні ліки. Після девальвації гривні різко збільшився попит на вітчизняні ліки. Імпортні медикаменти стали занадто дорогими. Вітчизняні виробники ліків почали працювати краще і більше. Поки що немає великого попиту на фахівців із клінічних досліджень, а кількість виробничих вакансій постійно зростає. Однак обладнання дороге, а хороші фахівці в дефіциті", - коментує експерт.

Назвали топ-10 найпопулярніших професій для перекваліфікації.

Зараз ви читаєте новину «Фармацевтам готові платити більше, ніж вони просять - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути