вівторок, 13 вересня 2016 06:20

Польським підприємствам бракує робочої сили

Із січня 2017 року в Польщі планують зрівняти зарплати заробітчан і місцевих жителів.

— Низькі заробітні плати іноземців негативно впливають на ринок праці, — каже Стані­слав Швед. Він заступник міністра родини, праці та соціальної політики Польщі. — Надамо державній інспекції праці право не лише контролювати працевлаштування іноземців в усіх галузях, а й виплату зарплати. Іноземці теж мають отримувати мінімальну платню — 12 злотих (74 грн. — ГПУ) за годину.

Від початку 2016 року вакансій для українців у Польщі побільшало на 70%. За півроку видали понад 700 тис. робочих віз, повідомляє польське управління у справах іноземців. Торік отримали 900 тис. віз.

— Польським підприємствам бракує робочої сили. До того ж українці готові працювати за менші гроші, ніж поляки, — говорить 35-річна Олена Яковлєва, директор кадрового агентства "Аффініті". — Найбільше шукають касирів, пакувальників, прибиральниць, охоронців, різноробів. Платять 10–11 злотих за годину. Рідко трапляються вакансії для працівників із кваліфікацією. Запрошують механіків, швачок, малярів, слюсарів. Платять 14–16 злотих за годину. Українці отримують щонайменше 2–3 тисячі євро на місяць. Часто погоджуються на роботу понаднормово.

Зараз ви читаєте новину «Польським підприємствам бракує робочої сили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути