пʼятниця, 18 листопада 2016 10:22

Українцям стало легше знайти нову роботу - експерт

Українцям стало легше знайти нову роботу - експерт
Інтернет-журнал Консалтинг в Україні

Офісні працівники знаходять нову роботу в середньому за 2-3 місяці. У попередні два роки нове місце роботи шукали не менш ніж півроку. Про це в коментарі Gazeta.ua розповіла Катерина Мащенко, керівник експертно-аналітичного центру порталу Head Hunter.

"Це пов'язано зі скороченням безробіття, зниженням конкуренції на ринку та виходом економіки з глибокої кризи, хоча й повільним", - говорить вона.

За даними опитування порталу Head Hunter, у 68% випадків тривалість пошуку тепер не перевищує 6 місяців. Кількість вакансій з початку року зросла більш ніж на чверть. Конкуренція на ринку праці знизилася.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як компанії економлять на керівниках - експерт

Одному з десяти офісному працівнику вдається знайти роботу менш як за місяць. Кожен четвертий влаштовується на нове місце за 1-2 місяці. Кожен п'ятий - за 3-4 місяці. 20% опитаних зізналися, що відвідували співбесіди від півроку до року, а 12% працевлаштувалися за рік.

"Тим, хто довго шукає роботу, варто спробувати себе в суміжній професії. Можливо, там менша конкуренція за робоче місце. Нині роботодавці приділяють увагу вмінням і навичкам, готовності до перекваліфікації та навчання, а не диплому. Цим треба користуватися", - радить Катерина Мащенко.

Найнижча конкуренція у галузі продажів, страхування, консультування, серед робітничих професій.

Програмістам стало важко шукати роботу.

Зараз ви читаєте новину «Українцям стало легше знайти нову роботу - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути