вівторок, 06 вересня 2016 00:45

Програмістам стало важко шукати роботу

У серпні на місце юриста претендувало сім людей, на директора — 12. Важко було працевлаштуватися студентам, фінансистам та інженерам. Повідомляє портал пошуку роботи "Хед Хантер".

— Найлегше знайти роботу в туризмі, готелях, ресторанах, в автомобільному бізнесі, страхуванні, — розповідає 27-річна Катерина Мащенко, керівник експертно-аналітичного центру порталу. — На початку року не було проблем із праце­влаштуванням програмістів. Зараз конкуренція за робоче місце зросла. Багато молоді без вищої освіти закінчують курси програмістів.

Бізнесмени почали сміливіше брати на роботу студентів. Торік на вакансію претендували п'ять-шість людей, зараз чотири-п'ять. Криза підштовхнула підприємців шукати шляхи збільшення продажів. Побільшало роботи для товарознавців, продавців-консультантів, менеджерів по роботі з клієнтами. Вони приносять гроші в компанію. Через непрестижність праці мало претендентів на вакансії робітників, швачок, прибиральниць, водіїв і кур'єрів. Така ж ситуація в аграрному ­секторі. Випускники аграрних вузів не хочуть шукати роботу за профілем. Їм пропонують зарплату в 3,5–4 тис. грн. Кваліфікованим агрономам — близько 10 тис. Юристи традиційно мають проблеми з працевлаштуванням. У Києві їм пропонують в середньому 7 тис. грн на місяць. За робоче місце змагаються шість-сім фахівців.

Зараз ви читаєте новину «Програмістам стало важко шукати роботу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути