четвер, 06 лютого 2014 17:42

Як відкрити власні курси з вивчення іноземних мов?

Як відкрити власні курси з вивчення іноземних мов?
Фото: gazeta13.ru

Андрій Руденко відкрив курси іноземних мов позаторік. Для цього достатньо орендувати приміщення і взяти на роботу 2-3 викладачів.

"Відкрити курси іноземних мов захотіла дружина, - розказує Руденко. - Вона знає досконало англійську і німецьку, закінчила іноземну філологію позаторік. Почати бізнес вирішили після шлюбу на весільні гроші. Їх витратили на оренду і оплату праці викладачів. Вистачило 4 тисячі доларів".

На курсах викладають англійську, польську, німецьку і французьку. За додаткові гроші займаються перекладами.

Олена, дружина Андрія, викладає німецьку та англійську у групах для дітей і школярів.

"Запросили також двох викладачів з університету. Вони викладають англійську і французьку. Іспанську викладає хлопець, який торік закінчив університет, два роки стажувався в Мадриді. З березня викладатимуть польську. У цій мові зараз є потреба, бо багато наших студентів їдуть вчитися до польських університетів", - розповіла вона.

Часто приносять документи на переклад.

"У нас ця послуга дешевша, ніж під посольствами. Серед учнів користуються популярністю індивідуальні заняття. Один урок – від 120 до 180 грн. Часто звертаються бізнесмени та люди, які вирушають за кордон на заробітки. У нас підтягують мову четверо відомих програмістів. На ділову англійську записуються люди після 30, які вже мають свій бізнес, хочуть вести переговори з замовниками. Найстаршому студенту зараз 54 роки. Вчить німецьку, бо їде на роботу у Мюнхен", - зазначила Руденко.

Про заробітки Андрій розказує неохоче.

"Заробляємо не стільки, як планували, - говорить він. - Друзі над нами жартують, що треба було відкривати курси масажу. Там і викладачі менше просять за свою роботу, і клієнтів більше. А в нас найменше викладач отримує 5 тисяч гривень. В інших зарплата по 7-8 тисяч".

"Знайомі відкрили курси для програмістів у вихідні дні. Не натішаться, бо бажаючих вчитися більше, ніж у них місця в аудиторії. З мовними курсами важче, бо конкуренція велика і багато розчарованих іншими курсами, за які гроші заплатили, але мову не вивчили. Крім того, що викладач знає і досконало володіє мовою, він повинен уміти навчити, знайти підхід до кожного учня і допомогти йому оволодіти мовою".

Зараз ви читаєте новину «Як відкрити власні курси з вивчення іноземних мов?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути