понеділок, 26 березня 2012 14:48

Режисер провів 3 місяці з гангстерами

Режисер провів 3 місяці з гангстерами
Фото з сайту docudays.org.ua

25 березня у конкурсній програмі київського фестивалю документального кіно про права людини "Docudays UA" показали стрічку 31-річного німецького режисера Тебого Едкінса "Про гангстерів". Всього за головні нагороди фестивалю змагаються 45 фільмів з цілого світу.

"Я жив з батьками у затишному районі Кейптауна і хотів зняти фільм про крутих гангстерів, - каже Едкінс. - Нарешті натрапив на банду, яка тримала один з районів, де жило темношкіре населення. Під час апартеїду у Південній Африці корінних африканців ізолювали від білого населення. У Кейптауні білі жили окремо за 20 км від темношкірих. У місті досі існує дистанція між двома культурами, які не перетинаються. Під час апартеїду поліція не потикалася у район, який тримають гангстери. І не втручалася у конфлікти, які там виникали".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міжнародний кінофестиваль "Молодість", Київ, 22 - 30 жовтня

Режисер провів 3 місяці у банді. Каже, за той час став з гангстерами добрими друзями.

Режисер також розповів: "Гангстери живуть одним днем. Це молоді хлопці. Їх будь-коли можуть застрелити, або вони просто передозують наркотиків. Якщо твій дід і батько були гангстерами, то ти і твої діти теж мають ними стати. Тому вибратися з цього кола доволі важко. У фільмі є сцена, де один з головних бандитів приходить до своєї дружини у пологовий будинок. Вона щойно народила йому дитину. Він торгує наркотою. А ця дівчина наркозалежна. Тому це не особливо романтична пригода — цей хлопець їй просто потрібен".

Взимку минулого року Едкінс відвіз бандитам чорновий варіант стрічки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За 20 років не відбувся дебют двох поколінь режисерів

"Через півроку повернувся і вже увесь Кейптаун бачив фільм. Гангстери збували диски по 1 євро. Поліція хотіла арештувати одного з провідників банди на прізвисько Шакал. Фільм збиралися використати як докази його злочинів. Тоді Шакал сказав у суді, що режисер йому заплатив. І він грав, що скажуть. Я копійки не заплатив жодному гангстеру. Тож їм справляло велике задоволення демонструвати, що мають більше грошей, ніж я. Наприкінці зйомок я організував пікнік. Витратив купу грошей на м'ясо. Але гангстери не хотіли цього м'яса, вони не були голодні. Хотіли тільки грошей, аби купити наркотиків", - сказав Едкінс.

Думаю, в Україні є дуже хороші гангстери. Тут я бачив багато великих і красивих гангстерських машин", - зазначив Тебого Едкінс.

Зараз ви читаєте новину «Режисер провів 3 місяці з гангстерами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі