четвер, 15 грудня 2011 19:58

Представлять балет за музикою Нікколо Паганіні та Мирослава Скорика

Представлять балет за музикою Нікколо Паганіні та Мирослава Скорика

20 та 22 грудня у національній опері України відбудеться світова прем'єра балету "Каприси" за однойменними скрипковими творами Нікколо Паганіні. Оркестрову версію зробив композитор і художній керівник опери Мирослав Скорик.

"Я майже 15 років працював над темою. Зробив "Каприси" більше сучасним — увів цікаві ритмічні рішення, додав ударні, - каже Мирослав Скорик. -  Паганіні написав 24 каприси для скрипки соло. Коли вперше їх почув, був вражений наскільки це незвичайний і новаторський на той час твір. 20-річний Паганіні тоді випередив у часі інших композиторів. У інших творах він не досяг такого рівня, як тут. Виконувати каприси на скрипці дуже складно".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На конкурс балету у Донецьку витратили понад 2 млн грн

До балету не потрапили 3 каприси.

"Деякі з них задовгі і нединамічні, - каже постановник балету Володимир Литвинов. - Вони не дуже підходять для зорового ряду балету. Окремі каприси скоротили. Нашим завданням було об'єднати окремі твори чимось одним. Ми зробили спектакль про людину, яка померла, але залишила після себе геніальну музику. Наш герой має узагальнене ім'я — Маестро. Ним може бути Паганіні, Бетховен чи Моцарт. Тому ми уникнули біографії когось з них. Маестро існує поза часом і простором. Це балет про молодість, ідеалістичне кохання, пристрасть генія".

У сценографії використали світлові ефекти та відео. На прем'єрі диригуватиме оркестром Мирослав Скорик.

Зараз ви читаєте новину «Представлять балет за музикою Нікколо Паганіні та Мирослава Скорика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі