неділя, 10 жовтня 2010 16:59

Майбутнє українського балету покладають на Людмилу Янукович

 

Російський артист балету і прем'єр Большого театру Микола Цискарідзе незадоволений ставленням людей до балету. Він вважає, що це мистецтво потрібно більше популяризувати.

Про це народний артист Росії розповів сьогодні під час зустрічі з журналістами в Донецькому національному театрі опери і балету.

"Горбачов ходив на балет разом зі всією своєю мішпухою (на івриті це слово означає - сім'я - ред.), Єльцин висидів півтора рази: у першому випадку пішов до закінчення, в другому якось його умовили залишитися, Путін ходив в театр, а Медведєва я там жодного разу не бачив", - зазначив Цискарідзе.

Нинішній стан мистецтва Росії та України Цискарідзе оцінив не високо.

"У одному з провідних театрів Москви поставили "Гамлета", який починається з того, що актор мочиться на сцені! - поділився Цискарідзе. - Я пішов на прем'єру і це побачив. Подивитися на це я можу і в туалеті, а до сцени у мене інше ставлення. Я з 10 років виходжу на неї не для того, щоб попісяти".

На думку Миколи Цискарідзе, ставлення до культури в країні залежить від політиків.

"9 днів не могли поховати мою вчительку, 103-річну російську балерину Марину Семьонову, - розповів Цискарідзе. - Тільки після того, як я особисто попросив президента Росії, для неї знайшли місце на Новодівочому цвинтарі".

Танцівник розповів, що всякий раз радіє програшу російських футболістів в надії, що меценати почнуть вкладати гроші в балет, а не у футбол.

"Я не лещу Вадіку, але я здивований, що в Донецьку 17 років проходить фестиваль - хоч це і безнадійна справа: популяризувати балет! - так гість фестивалю зробив комплімент його організаторові Вадиму Писареву. - Я дружу зі Співаковим (російський скрипаль і диригент, засновник і керівник оркестру "Віртуози Москви" - ред.) і бачу, як він ходить з протягнутою рукою по корпораціях, щоб провести фестиваль".

"Ось якби дружина президента приїхала сьогодні на балет, і ставлення було б належним. - відмітив Цискарідзе, кажучи про те, наскільки важлива увага до культури перших осіб. На що Вадим Писарев, худрук Донецького театру опери і балету і керівник фестивалю, вигукнув: "А вона буде!"

Микола Цискарідзе прибув на завершальний вечір 17-го міжнародного фестивалю "Зірки світового балету". Сьогодні увечері він виконає декілька фрагментів з "Пікової дами".

Зазначимо, що вчора перша леді країни не була присутня на спектаклі "Дон Кіхот", вона відзначала свій 61-й день народження. На цей раз "Зірки світового балету" проходять під патронатом Людмили Янукович, і починаючи з дня відкриття фестивалю - 1 жовтня - пані Янукович відвідувала всі вечори фестивалю.

Виступаючи в Маріуполі 8 жовтня, Людмила Янукович розповіла, що познайомилася з балетом вже в дорослому віці, коли її чоловіка призначили губернатором.

Фото: Тетяна Заровна

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Майбутнє українського балету покладають на Людмилу Янукович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі