пʼятниця, 30 вересня 2016 14:56

Побачив привид коханої і покінчив із собою - кінокритик Анастасія Лях про фільм "Світло між двох океанів"
6

Фільм "Світло між двох океанів" американського режисера Дерека Сієнфренса вийшов в український прокат 22-го вересня.

Знятий за однойменним романом австралійської письменниці Стедман. За підсумками першого тижня показу, стрічка в світі зібрала майже $13 млн касових зборів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мережі з'явився трейлер українського мультфільму

"Наглядач маяка втрачає кохану дружину і божеволіє. Від туги і самотності почав бачити її привид, що подавав сигнал кораблям. Чоловіка забрали в лікарню, де він покінчив з собою, - після показу у кінотеатрі розповідає про фільм кінокритик Анастасія Лях. - Головному герою - солдату Тому пропонують обійняти цю вакансію на безлюдному острові Янус. Чоловік щойно повернувся з Першої світової в рідну Австралію. У нього душевна травма, бо на війні доводилось убивати. Це дуже самотній чоловік - без дружини і дітей, не потрібен навіть батькам. На вдачу - мовчазний та нерішучий. Том погоджується на цю роботу. Бо після війни треба на щось жити. Також хоче спокутувати провину, бути комусь потрібним. На острові знайомиться з дівчиною Ізабель. Це його протилежність - емоційна, рішуча і трохи егоїстична. Вона сама напрошується до нього в дружини. Згодом жінка вагітніє, але переживає два викидні. Для пари це стає травмою.

Зйомки фільму проходили в Австралії і Новій Зеландії. Бюджет картини - $20 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці хочуть повернути "Іронію долі"

"Все змінюється, коли до їхнього берега прибиває човен із мертвим чоловіком і живим немовлям, - продовжує Анастасія Лях. - Пара вирішує залишити дівчинку собі. Згодом Том зустрічається з її справжньою матір'ю - Ханною. Жінка убита горем. Каже, що той чоловік у човні - батько дитини. Його зацькували оскаженілі люди, бо він був німцем. Тоді ж закінчилася війна. Коли чоловік втікав від натовпу, то стрибнув у човен із дочкою на руках. Їх віднесло далеко від берега, а потім налетів шторм".

Анастасія Лях каже, що фільм справив хороше враження. Хоча здався їй занадто сльозливим.

"Це - класичний жіночий роман із красивими пейзажами, вдалою операторською роботою та першокласними акторами в головних ролях. Глядача зачепить історія, в якій дві матері ділять дитину. Мене більше зацікавив образ Тома, його бажання спокутувати провину. У слові "світло" у фільмі кілька значень. Бо світить не тільки маяк. У самотньому життя Тома світлом є поява Ізабель і цієї дитини".

Світова прем'єра стрічки відбулася 1 вересня 2016 року на Венеційському кінофестивалі.

Нагадаємо, "Жінка, яка пішла" підкорила 73-й Венеційський кінофестиваль.

Зараз ви читаєте новину «Побачив привид коханої і покінчив із собою - кінокритик Анастасія Лях про фільм "Світло між двох океанів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі