пʼятниця, 29 червня 2012 17:10

На спецпоказах в Одесі представлять фільми про Чапліна і Гете

На спецпоказах в Одесі представлять фільми про Чапліна і Гете
Марчелло Мастрояні у фільмі "8?". Фото: 1linereview.blogspot.com

В рамках програми Спеціальних показів Одеського кінофестивалю на Ланжеронівському узвозі будуть демонструватися фільми на честь членів журі та почесних гостей ОМКФ. Також в цій секції відбудуться презентації найбільших українських кінофестивалів - "Молодість", "Крок", "Docudays UA".

На Ланжеронівському узвозі пройде серія показів під відкритим небом, присвячена почесним гостям і журі ОМКФ. На честь актриси Джеральдін Чаплін демонструватиметься стрічка "Чаплін" (1992), в якій вона зіграла власну бабусю Ханну.

Члена журі міжнародної програми Олександра Фелінга глядачі зможуть побачити на великому екрані в ролі молодого, поки що себе не проявив німецького класика Йоганна Вольфганга Гете (фільм "Гете").

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джеральдін Чаплін приїде в Одесу на показ фільму свого батька

Ще один член журі цього року - французький режисер Оліас Барко - представить свою стрічку "Kill me please", нагороджену призом за кращу режисуру на ОМКФ-2011. Член журі, франко-ізраїльська режисер Міхаль Боганім представить свою документальну картину під невипадковим назвою "Одеса ... Одеса!" (2005).

На честь режисера фільму-закриття цього року "Частка ангелів" - Кена Лоуча - буде показана стрічка "В пошуках Еріка", яка номінувалася на Золоту пальмову гілку в 2009 році. Це людяна історія листоноші і фаната футболу Еріка, який переживає важкі часи з допомогою настанов легендарного футболіста Еріка Кантона, що приходить до героя в мареннях.

Також на Ланжеронівському узвозі відбудеться показ фільму Федеріко Фелліні "8 ?", який за опитуванням режисерів, проведеним Британською кіноакадемією в 2002 році, визнаний третьою великою картиною всіх часів. У шедеврі 1963 знялася на той момент висхідна зірка Клаудіа Кардинале.

Київський міжнародний кінофестиваль "Молодість" буде представлений норвезької картиною "Шалено щаслива", що отримала Гран-прі фестивалю в минулому році. Стрічка також отримала Великий приз журі на кінофестивалі Санденс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пітер Грінуей проведе майстер-клас в Одесі

Під час презентація міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA будуть показані найкращі фільми програми цього року: "Коли-небудь ми станемо щасливими" польського режисера Павела Височанський, який став кращим короткометражним фільмом Docudays UA, і перша космічна документальна комедія "Гагарінленд" росіянина Володимира Козлова.

Також в Одесі будуть показані 6 фільмів Міжнародного фестивалю анімаційних фільмів "Крок", які, за словами директора програм Аліка Шпилюка, "є одними з найбільш цікавих стрічок, хоча і не отримали призів". Це такі роботи як "Світило" (Аргентина) "Чотириокий очкарик" (Франція), "Шляхи ненависті" (Польща), "Хлопчик-птиця" (Іспанія), "Вісента" (Іспанія), "Монстр села Нікс" (Нідерланди, Франція, Бельгія).

Нагадаємо, Одеський міжнародний кінофестиваль відбудеться 13-21 липня.

Зараз ви читаєте новину «На спецпоказах в Одесі представлять фільми про Чапліна і Гете». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі