вівторок, 19 червня 2012 18:35

На Одеському кінофестивалі Кілліан Мерфі представить дві нові стрічки

На Одеському кінофестивалі Кілліан Мерфі представить дві нові стрічки
Кілліан Мерфі представить конкурсний фільм "Зламаних" і відкриє гала-прем'єрний показ картини "Червоні вогні". Фото: starslife.ru

На Одеському кінофестивалі актор Кілліан Мерфі представить фільм-номінант на головну нагороду в міжнародному конкурсі - картину "Зламані". Стрічка є кінодебютом британського театрального режисера Руфуса Норіса.

Фільм відкривав Тиждень кінокритиків на Канському кінофестивалі. У драмі про 11-річну дівчинку, чия картина світу руйнується після того, як вона стає свідком жорстокого нападу, Мерфі знявся разом з перспективною дебютанткою Елоіз Лоуренс і британським актором Тімом Ротом.

Кілліан Мерфі починав кар'єру як музикант, але з середини 90-х швидко завоював популярність як актор театру і кіно. Перший кіноуспіх прийшов до нього після фільму "Діскосвіньі" режисера Кірстен Шерідан (цього року її новий фільм "Ляльковий дім" також бере участь в конкурсі ОМКФ).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джеральдін Чаплін приїде в Одесу на показ фільму свого батька

Світову популярність акторові принесла стрічка "28 днів потому" іменитого режисера Денні Бойла. За роль у фільмі оскарівського лауреата Ніла Джордана "Сніданок на Плутоні" Мерфі був номінований на Золотий глобус, нагороди Європейської кіноакадемії, Міжнародної прес-академії (Satellite), Ірландської академії кіно і телебачення. Далі пішов ряд успішних ролей в таких прокатних та фестивальних хітах, як "Вітер, який гойдає верес", "Холодна гора" і "Дівчина з перловою сережкою". Актор кілька разів знімався в блокбастерах Крістофера Нолана (дві частини саги кінокоміксів про Бетмена - "Бетмен: Початок" і "Темний лицар", а також у фантастичному бойовику "Початок".

Другий фільм за участю Кілліана Мерфі, який буде показаний на Одеському кінофестивалі, - трилер про паранормальні дослідженнях "Червоні вогні" популярного режисера Родріго Кортеса. Також у фільмі знялися Сігурні Уівер, Роберт Де Ніро і Крейг Робертс ("Субмарина").

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Одесі покажуть фільм з "фантастичним дуетом старих акторів"

14 липня Кілліан Мерфі представить конкурсний фільм "Зламаних" і відкриє гала-прем'єрний показ картини "Червоні вогні" в рамках Одеського кінофестивалю.

Нагадаємо, генеральний директор ОМКФ Денис Іванов у коментарі Gazeta.ua назвав Кілліана Мерфі серед п'ятірки найцікавіших акторів Каннського кінофесівалю.

Зараз ви читаєте новину «На Одеському кінофестивалі Кілліан Мерфі представить дві нові стрічки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі