четвер, 07 червня 2012 11:18

В Одесі покажуть фільми-переможці міжнародних кінофестивалів

В Одесі покажуть фільми-переможці міжнародних кінофестивалів
Кадр з фільму братів Тавіані "Цезар повинен померти". Фото: filmpro.ru

У цьому році на Одеському кінофестивалі покажуть стрічки, які завоювали нагороди на великих міжнародних кінофестивалях.

У програмі "Фестиваль Фестивалів" Одеського МКФ: два лауреата каннської конкурсної програми - "Любов" Міхаеля Ханеке (Золота пальмова гілка) і "Полювання" Томаса Вінтеберга (Приз за кращу чоловічу роль, нагорода Екуменічного журі), переможець Берлінале - "Цезар повинен померти" братів Тавіані (Золотий ведмідь), а також володар Гран-прі Санденса - "Звірі дикого півдня" Бена Зайтліна і головний призер фестивалю в Роттердамі — "Кліп" Майї Мілош.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Каннах переміг фільм про кохання 80-річних

Картина "Полювання" від співавтора скандального маніфесту "Догма-95" Томаса Вінтербега - один з ключових фільмів каннського конкурсу цього року, який отримав приз Екуменічного журі та приніс нагороду за кращу чоловічу роль Мадс Міккельсон. У фільмі мова йде про те, як одна маленька брехня переросла в справжнє полювання на відьом. Міккельсон зіграв 40-річного вчителя середньої школи, несправедливо звинуваченого в педофілії.

Тріумфатор роттердамського МКФ цього року "Кліп" - дебютна повнометражна картина сербського режисера Майї Мілош. Це чесний, сексуально розкутим і неупереджений портрет тінейджерів з віддаленого сербського містечка, в якому режисер виходить за рамки буденного і загальноприйнятого.

Фільм-переможець кінофестивалю в Санденсі - "Звірі дикого півдня" Бена Зайтліна - розповідає незвичайну історію шестирічної дівчинки, яка живе з батьком в диких умовах на краю світу. Тут показано крах цієї фантастичної всесвіту, під час якого тануть льодовики і оживають доісторичні тварини.

У програмі Фестиваль Фестивалів будуть також показані фільм Міхаеля Ханеке "Любов", що отримав Золоту пальмову гілку Канського МКФ, і володар берлінського Золотого ведмедя "Цезар повинен померти" від братів Тавіані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фільм Лозниці одержав головний приз на кінофестивалі імені Тарковського

Одеський кінофестиваль пройде з 13 по 21 липня. Раніше організотари заявили, що 20 липня на Ланжеронівському узвозі в рамках ОМКФ відбудеться великий опен-ейр показ фільму "Земля" Олександра Довженка. Демонстрація фільму відбудеться в живому супроводі гурту "ДахаБраха", що дозволить повністю зануритися в атмосферу великого кіно.

Німий фільм 1930-го року "Земля" вважається кращою картиною Олександра Довженка і перлиною українського кіно. Крім того, стрічку зазвичай згадують як один з найважливіших фільмів радянської епохи нарівні з "Броненосцем Потьомкіним" Сергія Ейзенштейна і "Людиною з кіноапаратом" Дзиги Вертова.

В рамках програми реставрації української кінокласики та створення колекції "Українське німе" (організатор - Національний центр Олександра Довженка) квартет "ДахаБраха" записав саундтрек для класичного фільму Довженка. За словами вокаліста групи Марка Галаневича, музика з етнічним посилом зробила епохальне кінополотно Довженка "монументально-автентично українським".

Зараз ви читаєте новину «В Одесі покажуть фільми-переможці міжнародних кінофестивалів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі