Чізкейк надзвичайно смачний та ніжний десерт. Смаком він нагадує сирну запіканку або тістечка суфле. Головне в ньому повітряний вершковий сир та фруктова начинка, яка урізноманітнює смак.
"Завжди готую власні страви. Найбільше люблю вигадувати рецепти. Один із останніх чизкейк з манго, - каже Віктор Тимчишин, шеф-кухар ресторану "Black Market Restaurant", що на Печерську. - Він цікавий тим, що покривається зверху манговим желе, а всередині сирно-вершкова основа".
Інгредієнти:
Тісто пісочне 520 г
Сир Філадельфія 500
Сметана (можна маскарпоне) 125 г
Молоко 125 мл
Яйця 5 жовтків і 5 білків
Цукор 150 г
пюре манго 100 г
цукор 10
агар 1 грам
Приготування:
Форму помастити олією і тонким шаром викласти пісочне тісто у вигляді кошика і пекти в духовці 15 хвилин при 170 градусах.
Пюре манго змішати з агаром та цукром. Довести до кипіння і поставити в сторону, щоб трохи охололо.
Сир, жовтки, цукор, сметану, молоко перемішати до однорідної маси.
Потім акуратно з'єднати їх з білками збитими в пишну піну.
Читайте також: На ніжних рулетах можна легко зробити незвичайні малюнки
Покласти масу у форму з тістом і випікати 20 хвилин при 150 градусах.
Потіми при 110 градусах ще 15 хвилин. Дати охолонути і покрити желе з манго.
Коментарі