Ексклюзиви
четвер, 19 травня 2016 16:40

На ніжних рулетах можна легко зробити незвичайні малюнки
6

Фото: otelidea.ru

Удома можна приготувати смачні рулети, які виглядатимуть краще, ніж магазинні. Без спеціальної освіти важко красиво прикрасити десерт. Та є певні хитрощі, які зроблять випічку надзвичайно гарною. На рулетах можна малювати яскраві візерунки.

Інгредієнти:

для бісквіта:

4 яйця

130 г цукру

75 г борошна в / с

40 г крохмалю

1 пакетик ванільного цукру

для пасти:

1 яєчний білок

30 г цукру

30 г м'якого вершкового масла

40 г борошна

кілька крапель харчового барвника

для начинки:

300 мл 33% вершків

3 ст.л. цукрової пудри

300 г свіжої малини (або 200 г замороженої малини або вишні)

1 ст. л лікеру або коньяку

Приготування:

На пекарському папері олівцем обвести формочки для печива або інший трафарет, можна щось написати. Напис зробити жирним шрифтом.

Якщо використовуються заморожені ягоди, необхідно заздалегідь їх викласти в сито і розморозити.

Якщо малина свіжа, помити її і відкласти половину.

Другу половину малини протерти через сито в маленький сотейник, додати 1 ст. л. цукрової пудри і на маленькому вогні довести до кипіння.

Зняти з вогню і охолодити. Додати лікер або коньяк.

Для пасти збити яєчний білок і цукор. Додати м'яке масло і борошно.

Ретельно збити до однорідної маси. По краплі додавати харчовий барвник до бажаного відтінку. При випічці колір стане більш інтенсивним.

Перекласти масу в кондитерський мішок з тонкою насадкою.

Якщо деко темне, на дно постелити чистий аркуш паперу. Папір з малюнком покласти зверху, намальованої стороною вниз.

Нанести малювальну масу з мішка на малюнки і літери, потім злегка вирівняти поверхню. Деко поставити в морозильник на 30 хвилин.

Бісквіт: відокремити білки від жовтків і збити їх в міцну піну і відставити.

В іншій мисці жовтки збити з цукром, ванільним цукром і 3 ст.л. гарячої води до розчинення цукру в білу піну.

Білки викласти на жовтки, просіяти туди ж борошно з крохмалем і сіллю, обережно перемішати.

Дістати з морозилки деко з малюнком і акуратно вилити зверху рідке тісто.

Підняти деко з одного боку і різко грюкнути 2-3 рази по столу, щоб тісто рівномірно розподілилося.

Випікати в розігрітій до 180 С духовці 12-14 хвилин до золотистого кольору.

Готовий корж перекласти з дека на чистий кухонний рушник. Скрутити його в рулет (малюнок зовні) і залишити холонути.

Збити міксером вершки з цукровою пудрою до м'яких піків.

Холодний корж обережно розгорнути. Зняти папір для випічки і обрізати підсохлі краї. Малюнок залишається внизу.

Кистю нанести лікер на бісквіт, потім помастити збитими вершками.

Читайте також: Незвичайні торти прикрашають "дзеркальною" глазур'ю

Цілі ягоди малини розкласти поверх вершків.

Згорнути корж в рулет, накрити харчовою плівкою і прибрати в холодильник на 6-8 годин.

Зараз ви читаєте новину «На ніжних рулетах можна легко зробити незвичайні малюнки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути