Удома можна приготувати смачні рулети, які виглядатимуть краще, ніж магазинні. Без спеціальної освіти важко красиво прикрасити десерт. Та є певні хитрощі, які зроблять випічку надзвичайно гарною. На рулетах можна малювати яскраві візерунки.
Інгредієнти:
для бісквіта:
4 яйця
130 г цукру
75 г борошна в / с
40 г крохмалю
1 пакетик ванільного цукру
для пасти:
1 яєчний білок
30 г цукру
30 г м'якого вершкового масла
40 г борошна
кілька крапель харчового барвника
для начинки:
300 мл 33% вершків
3 ст.л. цукрової пудри
300 г свіжої малини (або 200 г замороженої малини або вишні)
1 ст. л лікеру або коньяку
Приготування:
На пекарському папері олівцем обвести формочки для печива або інший трафарет, можна щось написати. Напис зробити жирним шрифтом.
Якщо використовуються заморожені ягоди, необхідно заздалегідь їх викласти в сито і розморозити.
Якщо малина свіжа, помити її і відкласти половину.
Другу половину малини протерти через сито в маленький сотейник, додати 1 ст. л. цукрової пудри і на маленькому вогні довести до кипіння.
Зняти з вогню і охолодити. Додати лікер або коньяк.
Для пасти збити яєчний білок і цукор. Додати м'яке масло і борошно.
Ретельно збити до однорідної маси. По краплі додавати харчовий барвник до бажаного відтінку. При випічці колір стане більш інтенсивним.
Перекласти масу в кондитерський мішок з тонкою насадкою.
Якщо деко темне, на дно постелити чистий аркуш паперу. Папір з малюнком покласти зверху, намальованої стороною вниз.
Нанести малювальну масу з мішка на малюнки і літери, потім злегка вирівняти поверхню. Деко поставити в морозильник на 30 хвилин.
Бісквіт: відокремити білки від жовтків і збити їх в міцну піну і відставити.
В іншій мисці жовтки збити з цукром, ванільним цукром і 3 ст.л. гарячої води до розчинення цукру в білу піну.
Білки викласти на жовтки, просіяти туди ж борошно з крохмалем і сіллю, обережно перемішати.
Дістати з морозилки деко з малюнком і акуратно вилити зверху рідке тісто.
Підняти деко з одного боку і різко грюкнути 2-3 рази по столу, щоб тісто рівномірно розподілилося.
Випікати в розігрітій до 180 С духовці 12-14 хвилин до золотистого кольору.
Готовий корж перекласти з дека на чистий кухонний рушник. Скрутити його в рулет (малюнок зовні) і залишити холонути.
Збити міксером вершки з цукровою пудрою до м'яких піків.
Холодний корж обережно розгорнути. Зняти папір для випічки і обрізати підсохлі краї. Малюнок залишається внизу.
Кистю нанести лікер на бісквіт, потім помастити збитими вершками.
Читайте також: Незвичайні торти прикрашають "дзеркальною" глазур'ю
Цілі ягоди малини розкласти поверх вершків.
Згорнути корж в рулет, накрити харчовою плівкою і прибрати в холодильник на 6-8 годин.
Коментарі