пʼятниця, 21 вересня 2012 09:31

Кабмін рекомендував знизити ціни на бензин на 15-20 копійок

Кабмін рекомендував знизити ціни на бензин на 15-20 копійок
Імпортери нафтопродуктів будуть орієнтуватися на граничні ціни. Фото: ecity.cn.ua

Секретаріат експертно-аналітичної групи (ЕАГ) з регулювання ринку нафтопродуктів при Кабінеті міністрів звернувся до всіх учасників групи з рекомендацією знизити ціни на паливо у зв'язку з рекордним падінням світових котирувань нафти.

Про це розповіло джерело в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості, пише "Комерсант-Україна" в матеріалі "Бензин тримає не то слово".

Цю інформацію підтвердив і один з учасників групи, зазначивши, що нафтовикам рекомендували знизити вартість палива на заправках на 15-20 коп. за літр до кінця вересня.

Консалтингова компанія UPECO, чиї представники входять до складу ЕАГ, розповсюдила прес-реліз, в якому вказала, що через обвал котирувань на світових ринках вже в третій декаді вересня варто чекати зниження оптових цін на бензини і дизельне паливо на 300-500 грн/т, що призведе до падіння цін і в роздробі.

За даними UPECO, трейдери будуть розпродавати накопичені запаси, щоб купити дешевші партії нафтопродуктів. В UPECO прогнозують, що якщо ціни на світовому ринку продовжать падіння або навіть залишаться на нинішньому рівні, то вже на початку жовтня споживачам варто очікувати зниження роздрібної ціни на 5-15 коп. за літр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Киянам-бюджетникам компенсуватимуть 50 або 100% першого внеску в "Доступне житло"

Втім, учасники ринку сумніваються в тому, що ціни на нафтопродукти в роздробі найближчим часом знизяться.

"Імпортери нафтопродуктів будуть орієнтуватися на граничні ціни, встановлені раніше ЕАГ, і навряд чи стануть їх знижувати. А вітчизняні виробники і так не підвищували ціни, але українського бензину на ринку дуже мало, і він не впливає на загальну кон'юнктуру", - розповіли в прес -службі ВАТ "Галичина".

Нагадаємо, ціни на паливо почали рости з 6 вересня, збільшуючись на 3-4% в день. За даними косалтінговой компанії "А-95", з початку вересня середня ціна бензину Аі-95 зросла з 10,6 до 11,06 грн за літр, дизпалива - з 9,24 до 9,78 грн/л, а Аі-92 - з 10,31 до 10,76 грн/л.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін рекомендував знизити ціни на бензин на 15-20 копійок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути