четвер, 30 серпня 2012 11:59

Найближчим часом бензин може подорожчати на 25 копійок - прогноз

Найближчим часом бензин може подорожчати на 25 копійок - прогноз
Геннадій Рябцев: влада намагатиметься стримувати ціни на пальне до виборів. Фото: glavcom.ua

Подорожчання нафти призвело до підняття цін на деяких Автозаправних станціях в Європі, що може призвести до подорожчання палива в Україні.

Таку думку сьогодні на прес-конференції висловив заступник директора науково-технічного центру "Психея" Геннадій Рябцев.

"У деяких країнах Європи, зокрема Норвегії та Італії, на окремих автозаправних станціях ми бачимо ціни, близькі до 2 євро за літр бензину. Це позначається на вартості тих партій нафтопродуктів, які зараз завозяться в Україну. Внаслідок цього, запас міцності, який був в українських трейдерів протягом всього літа, зараз стрімко прямує до нуля. Ми бачимо сформовані економічні передумови для невеликого подорожчання бензину, насамперед високооктанового, в роздрібі. Це підвищення невелике. Поки що ми бачимо лише від 5 до 25 копійок потенціалу для зростання цін. Стабільності, про яку ми казали протягом усього літа, скоріше за все, найближчим часом прийде кінець", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна перетворюється на зливну яму для неякісного палива - експерт

За його словами, влада намагатиметься стримувати ціни на пальне до виборів.

"Наголошую на тому, що ми маємо передвиборчу кампанію. Будь-якій владі не вигідно спостерігати на заправках суттєве підвищення (цін на бензин). Отже, ми очікуємо, що попри існування потенціалу для зростання цін влада буде намагатися шляхом домовленостей з трейдерами або шляхом тиску на продержавні компанії сприяти встановленню стабільних цін аж до виборів. А далі, за нашими прогнозами, ціни на нафту, які зараз виключно спекулятивні та спричинені насамперед бажанням учасників ринку заробити, підуть вниз під тиском насамперед політичного чинника як у США, так і в Німеччині та Франції. Тому прогнози, що ми матимемо рекордні ціни на бензин та дизельне паливо, на мій погляд, не виправдаються", - зауважив Рябцев.

Нагадаємо, раніше фахівці паливного ринку склали рейтинг країн за вартістю бензину в Європі.

Зараз ви читаєте новину «Найближчим часом бензин може подорожчати на 25 копійок - прогноз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути