Ексклюзивы
суббота, 21 января 2012 13:40
Юрій Гримчак
Юрій Гримчак
Экс-народний депутат

Суддя Вовк виконує наказ Банкової - одного разу він вже проговорився

19 січня в Печерському суді майже 15 годин розглядали справу Юрія Луценка – до початку дванадцятої ночі. Це при тому, що засідання мало закінчитися ще о 14.00, бо у колегії суддів починалися розгляди інших справ.

Але вчергове їх відмінили, як це було і раніше, щоб якнайшвидше допитати свідків і засудити Луценка. Їх кожного разу викликають десятками.

Робочий день в суді закінчується о 18.00, але засідання не закінчилося. В суді зачинили двері, щоб не випустити свідків. Депутатів Володимира Ар'єва та Андрія Павловського силою вивели із зали. Підсудному п'ять разів викликали "швидку". Лікарів залишили на засіданні. А на наступний день, коли Луценка не привезли до суду, вийшов придурок прокурор Лобань, і сказав: "Луценко лежав на лавці в суді тільки тоді, коли його фотографували".

Хотілося би дати йому в пику, але це не наш метод. Сказати, що у людини немає совісті – нічого не сказати. Я розумію, що його викликали і дали наказ: "Підеш на прес-конференцію, скажеш, що Луценко – поганий". Але ж є такі поняття, як честь, совість та благородство. У нього вони відсутні.

Допити почали "гнати" через розгляд у Європейському суді з прав людини справи про незаконність затримання і утримання Луценка в СІЗО. Рішення вже на виході. Ми не знаємо, яке воно. Офіційно його не оприлюднили. Думаю, за тиждень його побачимо.

Ми ознайомлювалися зі схожими рішеннями. Тому у нас є впевненість, що ми виграємо Європейський суд. Згідно з українським законодавством, рішення Євросуду є обов'язковими.

Якщо буде визнано, що Луценко незаконно утримується в СІЗО, його мають випустити. Доведеться визнавати, що утримання під вартою цілий рік було незаконним. Суд буде продовжуватися далі, але Луценко буде знаходитися на свободі. Багато чого зміниться. Щоб цього не допустити, вони і прискорилися.

Головуючий суддя Сергій Вовк виконує наказ Банкової. Одного разу проговорився з цього приводу, сказавши: "Я не виконую замовлення заступника голови Адміністрації президента". Хоча про останнього ніхто і не запитував. Він - людина залежна. На нього є кримінальні справи, які досі не закриті. Якщо він буде приймати інші рішення, аніж йому кажуть, так само опиниться в СІЗО.

Зараз із Луценком повторюється та сама історія, що і з Юлією Тимошенко. Жодне подання захисту або його особисте не задовольняють. Відбуваються ті самі вечірні посиденьки, видалення з залу всіх, щоб не було інформації про процес. Висновок очевидний – в Україні відсутня судова система.

Сейчас вы читаете новость «Суддя Вовк виконує наказ Банкової - одного разу він вже проговорився». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть