Ексклюзивы
воскресенье, 31 марта 2013 16:00
Северин Наливайко
Северин Наливайко
Северин Наливайко

Подяка дивачці

Вислів "На диваках світ тримається" пам'ятаю змалку, та ніколи не розумів, чому хтось так сказав. На яких диваках? Чим він із ними пов'язаний? Аж недавно знайшов вичерпну відповідь у жежешному дописі Фаїни Каплан. Написала про потрібність ненормальних для повноцінного розвитку суспільства – на прикладах, із цифрами та формулами.

Цієї зими я ще й побачив, як ці закони проявляються. У готельчик, де мій друг працює, а я гостював, зайшла молода дама з цуциком. І зразу почала поглинати увагу присутніх, по-діловому розповідаючи щось начебто важливе. В таких випадках адекватність мовця розпізнаєш не зразу, бо критичність притуплюється казаним і, перш за все, з'явою нової людини. А ще – песик.

Через 10 хвилин я вже на вулиці слухав її монолог про те, що зараз будемо чистити тротуар від льоду, бо жек цього не робить, а вчора тут одна жінка впала і, можливо, зламала кістку. "Зачекай", – каже, заходить у придорожню аптеку, звідки чую, як присоромлює когось за непосипану під вікнами ковзанку і повертається з лопатою.

Для загального блага я постановив собі прорубати метр найлисішого льоду. І доки достукувався лопатою до асфальту, спитав нову знайому, чи відоме їй слово "навіжена". Відповіла, що має довідку від лікаря про маніакально-депресивний синдром. Відвертість роззброїла і трохи розчулила. За 5 хвилин залишаю жінку наодинці із залишками проблеми. Доганяють мене крики осуду. А через день знову спускаюся Трисвятительською – усе прочищено. Не знаю, скількома руками та лопатами, але здогадуюсь – чиїми пекельними вмовляннями.

Сейчас вы читаете новость «Подяка дивачці». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

12

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть