Ексклюзивы
среда, 01 февраля 2012 18:01
Сергей Ярыгин
Сергей Ярыгин
Глава Украинского пиратского сообщества

EX.UA "накрили" аби відкрити новий ресурс з новим хазяїном

Правоохоронці закрили популярний український файлообмінник EX.UA нібито через порушення авторських прав та розповсюдження піратської продукції. Що насправді стоїть за цим вчинком?

Закриття EX.UA - це жест доброї волі в чиюсь сторону. Зазначу, це сталося після Давосу. В Інтернеті ходять чутки, що сайт, який входив до 20-ки найбільших веб-ресурсів з вільним доступом, в Європі попросили закрити. Тому вчорашня подія може бути подарунком нашої влади комусь.

Наприклад, за тими ж чутками, з відповідним проханням до нашого президента Віктора Януковича звернувся засновник і голова ради директорів корпорації Microsoft Білл Гейтс. Підтвердження цієї інформації поки що немає, і хто справжній замовник закриття EX.UA - зараз невідомо.

Існує ще одна версія скандалу. Не забувайте, EX.UA - це величезне підприємство, яке коштує дуже багато. На рекламі там зароблялися величезні гроші, ця бізнес-модель прекрасно працювала. Тому його захоплення може означати переділ сфер впливу. EX.UA закрили, а замість нього швиденько відкриють якийсь новий ресурс з такими ж функціями, але з іншим господарем.

Тепер з приводу можливості переслідування інших сайтів. Згадайте, попередній популярний ресурс, який був закритий - infostore.org - не відновився, але будь-які наступні закриття після нього не відбулись. Знищення цього файлообмінника пройшло дуже спокійно, оскільки там була домовленість між правоохоронними органами, владою та власниками ресурсу, що ніхто нікого чіпати не буде. Не було показової посадки людини до в'язниці.

Так і тут. Думаю, не скоро закриють який-небудь подібний сайт в Україні. Враховуючи резонанс, який викликав арешт EX.UA у суспільстві, наша влада побоїться закривати сьогодні ще щось.

Таким чином, смішно говорити про якусь боротьбу з піратством і порушеннями авторських прав. Це не так. Та й як можна розглядати серйозно такі обвинувачення, якщо у нас в держорганах практично все програмне забезпечення контрафактне?!

І Microsoft зараз на це спокійно дивиться, саджаючи на голку практично всю країну. Потім ця компанія рано чи пізно скаже: "Хлопці, так ви ж користуєтесь краденим. Давайте - платіть гроші!".

Сейчас вы читаете новость «EX.UA "накрили" аби відкрити новий ресурс з новим хазяїном ». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

48

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть