Ексклюзивы
понедельник, 23 июля 2012 16:13
Микола Рябчук
Микола Рябчук
Микола Рябчук

Світло зі Сходу

Туркменський султан відсвяткував свій день народження приблизно в той самий час, що й наш. На відміну від нашого, однак, він не став псувати собі відпустку зустріччю із султаном московським, передчуваючи, видно, що нічого доброго, крім публічного опускання, з того не буде. Натомість осяйний Аркадаґ — Покровитель Усіх Туркменів — зустрівся з дітками в таборах відпочинку, потішився їхніми танцями та піснями і, підбадьорений цим, завершив четвертий том монументальної праці "Лікарські рослини Туркменістану".

Тамтешній султан, подібно до нашого, має звання доктора наук і професора, і хоча не спромігся ще видати книжку Opportunity Turkmenistan, султанська академія наук уже зробила його своїм членом, оцінивши широту наукових зацікавлень — від розведення коней до осмислення величі туркменської нації. Серед інших талантів, які Аркадаґ нещодавно явив своїм підданим, — уміння складати любовні пісні й виконувати їх під гітару на телебаченні. Це, погодьмося, не якийсь там дует із Кобзоном і, тим більше, не "Мурка" на піаніно.

Тамтешній султан, подібно до нашого, має звання доктора наук і професора

Коли б наш султан мав добрих радників, то не морочив би собі голову "європейськими інтеґраціями", а приглянувся би до духовно й інтелектуально ближчого євразійського досвіду. Покровитель Туркменів здобув на торішніх виборах 97 відсотків голосів своїх підданих. Ані нашому султанові, ані навіть московському таке й не снилося. Хіба що один поширить чеченський досвід на всю Росію, а другий — зробить усім нам, як і обіцяв, повний Донбас. І тоді заживемо нарешті в одному великому, як СССР, і прекрасному, як КНДР, Туркменістані.

Доба Аркадаґа, до речі, офіційно називається там Епохою Всезагального Щастя.

Здається, ми ще ніколи не були до того свого щастя так близько.

Сейчас вы читаете новость «Світло зі Сходу». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть