Ексклюзивы
вторник, 13 ноября 2012 11:53
Роман Шахрай
Роман Шахрай
Редактор отдела "Спорт" в "Газете по-украински"

Тренер Шевченко може стати Гвардіолою або Марадоною

Анатолій Коньков — тренер, за якого футболіст Андрій Шевченко дебютував у національній команді України. І був найкращим на полі у вщент програному хорватам (0:4) поєдинку відбору Євро-1996.

Тоді ще Коньков не побоявся виставити Юрія Мартинова з першолігової кіровоградської "Зірки" у стартовому складі на офіційний матч. Жоден інший тренер нашої збірної так не ризикував.

Хід з Шевченком для ФФУ — привід відвести критику за досі вакантне, у розпал відбіркового турніру, місце головного тренера збірної України.

Приклад Пепа Гвардіоли — не зовсім доречний. Перше: Гвардіола тренував кантеру "Барселони" перш ніж очолити основну команду. Друге: кадровий потенціал "Барси" апріори набагато кращий, ніж у нашої збірної. Крім того, клуб можна посилити, вийшовши на трансферний ринок. Збірна такої можливості позбавлена: треба розраховувати тільки на тих, хто має паспорт із тризубцем. Третє: Гвардіола-гравець тренером був уже на полі. За Шевченком таких якостей помітно не було: великий футболіст, але і у "Динамо", і в "Мілані", і в "Челсі" роль ігрового лідера на полі виконували інші.

Тому випадок Шевченка більше асоціюється з кроком федерації футболу Аргентини. Наприкінці 2008-го вона поставила тренером Дієго Марадону — найвеличнішого гравця Аргентини, який до цього не мав жодного тренерського досвіду. Закінчилося це провалом на Кубку світу-2010.

З іншого боку, Аргентина завжди претендує на високі місця на різних турнірах. Україна уже багато програла у відборі на мундіаль. Втрачати нам нічого. Програємо остаточно — не Шевченко буде в цьому винен. Виграємо — отримаємо чудового тренера, який поверне собі дух переможця після парламентських виборів.

Тож якщо Анатолій Дмитрович хотів, щоб було цікаво, він цього досяг.

І останнє. Кандидатура Шевченка може бути димовою завісою. Так три роки тому Григорій Суркіс пропонував посаду Мірчі Луческу — розуміючи, що той не погодиться. Так тепер можна буде поставити Олександра Заварова, створивши видимість того, що зробив усе можливе, аби підібрати найкращий варіант.

Сейчас вы читаете новость «Тренер Шевченко може стати Гвардіолою або Марадоною». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

5

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть