Ексклюзивы
пятница, 18 января 2013 11:04
Роман Шахрай
Роман Шахрай
Редактор отдела "Спорт" в "Газете по-украински"

Гвардіола повинен був очолити "Реал"

Програв не Сільвіо Берлусконі, не Роман Абрамович і не шейх Мансур. Фіаско зазнав Флорентіно Перес. 1 липня президент "Реала" має представити нового головного тренера "Реала": нинішній або виграє Лігу чемпіонів і звично накиває п'ятами на нове місце роботи, або програє Алексу Фергюсону, і цим прискорить хід подій.

Перес повинен запросити до найтитулованішого клубу Європи найкращого тренера світу..

Точніше, одного з найкращих. Такий працює у "Реалі". І не впорався: виграв чемпіонат, але не "зарубив" велику "Барселону" — говорять про неї, і золоті м'ячі виграє її лідер, а не реалівський.

То чому ж Перес не спробував побити "Барсу" її ж зброєю? Взяти тренера, який добре вичистив "блаугранас" після руїн Райкаарда. І тому точно знає як боротися з цією багатоголовою гідрою, яка за останні п'ять років може виграти чи програти, але все одно вважається еталоном - найкращою командою світу.

Гвардіола-тренер — це точно не стовідсотковий барселонець. Інакше не йшов би з "Ноу Камп", де його всі улещували настільки, що погоджувалися на однорічні контракти.

Гвардіола-тренер — професіонал, який хоче виклику. "Реал" — це найкращий варіант для цього, варіант "від ножа".

А ще — звичаний чемпіонат, знання мови, філософія видовищного футболу, який пропагує клуб збігається з тренерською. І можливість уже з наступного сезону обіграти велике тріо Мессі-Хаві-Іньєста, через яке успіхи Пепа оцінювалися порівняно скромно. Коли там ще "Баварія" з "Барсою" перетнеться!

Гвардіолу, якщо його майбутня команда обіграє попередню, освистуватимуть на "Ноу Камп" не менше, ніж якби він це зробив з Королівським клубом. Для уболівальників "Барси" неважливо ЗА кого тепер Пеп. Важливо тільки, що ПРОТИ їх команди.

Перес про це не думав і навіть не вступав у перемовини. А колись він умів обставляти такі справи. Луїш Фігу підтвердить.

Сейчас вы читаете новость «Гвардіола повинен був очолити "Реал"». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть