пятница, 15 июня 2012 15:55

Українську так просто не вб'єш. Жодні вошиві закони нічого не зроблять

Українську так просто не вб'єш. Жодні вошиві закони нічого не зроблять
Ірена Карпа. Фото: platfor.ma

Мовний законопроект Колесніченка-Ківалова загрожує повним отупінням нації. Люди ще могли якось примусово, коли треба для документації, напружитися і вивчити кілька українських слів. Людина живе за пірамідою Маслоу. Потреба самовдосконалення — це вже п'ятий вищий ступінь цієї піраміди. До того там треба поїсти, щоб було тепло, щоб тебе поважали інші. Далеко не кожна людина доходить до цього п'ятого ступеня, тому, як правило, робить вибір на користь дешевого серіалу, де не треба думати. І говорять вони не російською, а суржиком. Це дуже провінційно, колоніальний вид мови.

Українську мову нічим так просто не вб'єш. Якщо нас фізично нищили впродовж голодоморів, репресій, морального і фізичного пресингу, який відбувався упродовж історії, то жодні вошиві закони взагалі нічого не зроблять. Вони дійсно можуть поцілувати мою українську дупу з приводу цього.

Зараз хами, тобто влада, дали зрозуміти — якщо ти говориш українською, то протистоїш їм. Швидше за все, це породить хвилю стихійної добровільної українізації. Це значно краще, ніж якби ми приймали якісь ідіотські закони про те, що в Україні треба говорити тільки українською. Це абсолютно суперечило б правам людини.

Влада мусує розкольницьку тематику. Ніби в одному ми такі, а за мовною ознакою інші. Це дуже прикро і жахливо. Є класні люди як на Сході, так і на Заході. Так само як і покидьки — що там, що там. Тому узагальнювати в жодному разі не можна. Однак прогресивні люди, які здатні думати, люди політично-активні, дивним чином за збігом обставин ще й проукраїнські.

Партія регіонів хоче активізувати людей з позицією "ні риба, ні м'ясо". Вони не визначилися, жити погано. Проте їм показали по телевізору нацистів, геїв, негрів, які наступають, і Партію регіонів, яка нас береже від усього цього. Це ж все дешеві спекуляції. Із серії, коли нам запихають руку у кишеню, а на вухо починають говорити про мову і про мораль. Це улюблені козирі.

Виходить, що протести грають на руку владі. Адже усе знімуть і покажуть під таким ракурсом, що "бандерівці взбесились". З іншого боку мовчати, що поганщина на Вкраїні... плакати і мовчати теж не вихід. Не хочу, щоб у нас було так, як колись написав Шевченко: "Люди наче подуріли, німі на панщину ідуть і діточок своїх ведуть". Нічого не помінялося, хоча у нас вже незалежність стільки років. Дуже прикро, що совок, якого ми позбулися — повернувся.

Влада намагається стерти будь-які ознаки нашої ідентифікації і зробити з нас біомасу. Це роблять на догоду Москві. Я виходжу на протест, щоб показати, що ні я, ні мої друзі не є частиною біомаси. Вони є індивідами і наша думка важлива. Коли кожна людина збагне, що вона є індивідуумом, тоді ми солідарно зможемо бути владою, зможемо бути силою. В українців завжди була проблема з єдністю. Це відомо. Тому на протест я виходжу саме для того, щоб показати, що єдність — це величезна цінність.

Сейчас вы читаете новость «Українську так просто не вб'єш. Жодні вошиві закони нічого не зроблять». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

361

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть