Ексклюзивы
вторник, 27 октября 2020 22:41

Зеленский пообещал вернуть ответственность за недостоверное декларирование

Зеленский пообещал вернуть ответственность за недостоверное декларирование
Президент попытается вернуть электронное декларирование. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський пообіцяв повернути через Верховну Раду закон про систему декларування майна та доходів посадовців і депутатів.

"Сьогодні Конституційний суд ухвалив рішення, яке має безпосередній стосунок до створення в країні системи максимальної прозорості державного управління та місцевого самоврядування. Повний текст рішення Конституційного суду поки не оприлюднений, але суспільство вже почуло чимало спекулятивних політичних заяв, які суттєво спотворюють позицію держави та президента", - йдеться в заяві Офісу президента.

Елементами системи електронного декларування та контролю статків посадовців і депутатів є відповідальність за недостовірне декларування, вказали у президента.

"До сьогодні ця система працювала ефективно, нарешті показавши українському народу, чим насправді володіють політики, та дозволивши притягнути до відповідальності порушників антикорупційного законодавства. Це суттєво вплинуло на формування в країні нових принципів політики та практики державного управління. Вважаємо це фундаментальним надбанням держави", - вказано у заяві.

Зеленський пообіцяв використати своє право на законодавчу ініціативу, щоб відновити роботу системи електронного декларування та відповідальність за умисне порушення правил.

"Українські посадовці та депутати продовжать декларувати своє майно та доходи, а антикорупційні органи матимуть необхідні повноваження для їхньої перевірки та притягнення порушників до відповідальності", - підсумували в заяві.

Сейчас вы читаете новость «Зеленский пообещал вернуть ответственность за недостоверное декларирование». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи