Ексклюзивы
четверг, 14 февраля 2008 13:33

Ющенко доручив Тимошенко затвердити фінплан "Нафтогазу" на 2008 рік

Президент Віктор Ющенко доручив Кабінету Міністрів до 28 лютого затвердити фінансовий план Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України".

Про це сказано в указі Президента N122/2008 від 14 лютого, що вводить у чинність рішення Ради національної безпеки й оборони від 1 лютого.

"Кабінету Міністрів України затвердити у двотижневий строк збалансований фінансовий план Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", розглянувши при цьому пропозиції цієї компанії щодо основних напрямків скорочення дефіциту її фінансових ресурсів в 2008 році", - сказано в указі.

Зокрема, Кабмін при прийнятті фінплану повинен розглянути пропозиції "Нафтогазу України" щодо переходу до економічно обґрунтованого рівня цін реалізації газу для всіх споживачів, в т.ч. і населення; приведення тарифів на транспортування, розподіл і поставку природного газу у відповідність до економічно обґрунтованого рівня витрат підприємств з поставок газу і газифікації.

Також Кабміну доручено розглянути пропозиції "Нафтогаза України" щодо компенсації різниці між цінами закупівлі імпортного газу й цінами його реалізації для виробництва теплової енергії для населення, одержання дивідендів від компанії "Укргаз-Енерго" за 2006 рік, залучення кредитів для рефінансування існуючої заборгованості, у т.ч. і за облігаціями, оптимізації витрат і капітальних інвестицій компанії.

Також Ющенко доручив Кабміну врахувати в законопроекті про зміни держбюджету-2008 необхідність створення умов для своєчасного й повного обслуговування заборгованості компанії, оптимізувати податкові зобов"язання "Нафтогазу України", а також скасувати нинішню бюджетну норму, згідно з якою виторг від реалізації товарів і послуг "Нафтогазу України" і його дочірніх компаній зараховується на окремі рахунки в Держказначействі й направляється в першу чергу на обслуговування заборгованості компанії.

Крім того, Ющенко доручив Кабміну затвердити протягом місяця концепцію розвитку газового ринку, протягом 3 тижнів затвердити уточнений баланс надходження й розподілу газу на 2008 рік, а також впровадити з 1 липня економічно обґрунтовану й технічно захищену систему диспетчерського управління "Нафтогазу України" газопроводами, пишуть Українські новини.

Сейчас вы читаете новость «Ющенко доручив Тимошенко затвердити фінплан "Нафтогазу" на 2008 рік». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 8759
Голосование "Умная милитаризация" от Минобороны
  • Госслужащих нужно брать на работу только после военной подготовки
  • Это должно быть одним из требований и для баллотирования в органы местного самоуправления, парламент и суды
  • Для госслужащих военная подготовка не должна быть обязательной
  • Мне все равно
Просмотреть