воскресенье, 30 мая 2010 12:19

У Москві вважають, що Україна - це таке історичне непорозуміння - Карасьов

У Москві вважають, що Україна - це таке історичне непорозуміння - Карасьов

Російський президент Дмитро Медведєв проявив свою не дипломатичну позицію, коли сказав про причину затримки посла. Про це директор Українського інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов розповів у коментарі кореспонденту Gazeta.ua.

"Так, як Медведєв, не робитимуть керівники держав, які вважають своїх сусідів також за державу. Так роблять коли вважають, що це таке історичне непорозуміння, що ця держава виникла завдяки доброї волі іншої країни. Тоді вони вважатимуть, що мають право вето на все - політику, лідерів, висловлення", - вважає політолог.

"Взагалі, це не дипломатична позиція., - сказав Карасьов. Кожна країна має співпрацювати з тими лідерами, яких обрав народ. Вирішують це не ті, з ким співпрацюють, а народ, який обирає тих чи інших політиків. Якщо є повага до країни, то, не зважаючи на особисті відносини до Ющенка чи Саакашвілі, країни мають співпрацювати з тим чи іншим президентом. Бо це не співпраця між президентами, а співпраця з між країнами. А президент її лише представляє".

Нагадаємо, що президент Росії Дмитро Медведєв заявив, що затримав відправку в Україну російського посла Михайла Зурабова через те, що "почали хамити по повній програмі".

"Це неприємна річ. Якщо хтось думав, що це виламування рук або демонстрація політичної мускулатури - нічого подібного. Україна це не держава, яка знаходиться за десятки тисяч кілометрів від Росії. Це близька нам держава, але ступінь деградації відносин був такий, що довелося це зробити. Почали хамити по повній програмі", - сказав тоді президент РФ.

Сейчас вы читаете новость «У Москві вважають, що Україна - це таке історичне непорозуміння - Карасьов». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

110

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 8759
Голосование "Умная милитаризация" от Минобороны
  • Госслужащих нужно брать на работу только после военной подготовки
  • Это должно быть одним из требований и для баллотирования в органы местного самоуправления, парламент и суды
  • Для госслужащих военная подготовка не должна быть обязательной
  • Мне все равно
Просмотреть