Ексклюзивы
понедельник, 22 мая 2006 10:05

Російський газ для України подорожчає з 1 липня

З 1 липня ціни на російський газ для споживачів України виростуть з $110 до $130 за тисячу кубометрів (без ПДВ і транспортних витрат). Про це повідомив заступник голови "Газпрому" Олександр Рязанов.

Підвищення цін для України пов`язане з новими домовленостями в енергетичній сфері, досягнутими 20 травня в Сочі між президентом Росії Володимиром Путіним і президентом Казахстану Нурсултаном Назарбаєвим, пише "Коммерсант".

Як стало відомо виданню, на переговорах в Сочі сторонам вдалося врегулювати давні розбіжності з питання ціни на газ, що закупляється Росією в Казахстані. Президенти домовилися про підвищення закупівельних цін з $47-$50 до $138-$140 за тисячу кубометрів. В першу чергу це торкається ціни на газ та газовий конденсат з казахського родовища Курмангази, що направляється на переробку на Оренбурзький газопереробний завод.

Таким чином, при збереженні нинішнього обсягу поставок казахський газ обійдеться Росії дорожче на $700 млн на рік. Для часткового скорочення витрат на закупівлю природного газу з Казахстану "Газпром" вимушений підняти тарифи для своїх споживачів, зокрема, України, пише УНІАН.

Сейчас вы читаете новость «Російський газ для України подорожчає з 1 липня». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 8759
Голосование "Умная милитаризация" от Минобороны
  • Госслужащих нужно брать на работу только после военной подготовки
  • Это должно быть одним из требований и для баллотирования в органы местного самоуправления, парламент и суды
  • Для госслужащих военная подготовка не должна быть обязательной
  • Мне все равно
Просмотреть