Ексклюзивы
пятница, 01 апреля 2011 10:40

На Львовщине сельский голова поставил Януковичу ультиматум

На Львовщине сельский голова поставил Януковичу ультиматум

Председатель села Теляж Сокальского района Львовской области Ярослав Кравченко направил письмо с ультиматумом президенту Украины.

Он требует повысить украинский зарплату до 20 тысяч гривен и вернуть плату за комуслуги на уровень 2004 года. Если президент не выполнит озвученные требования, Кравченко грозит собрать в райцентре митинг, и инициировать поход на Киев, чтобы добиться отставки действующей власти.

"Страна доведена до края. Пришла весна, и крестьяне, которые уже второй раз доверили мне руководить сельсоветом, приходят и плачутся. Даже нет денег, чтобы засеять поле. Мешок удобрений - 200 гривен. А ведь все люди постарше помнят время, когда он стоил 7-10 гривен ", - объяснил в комментарии Gazeta.ua Ярослав Кравченко.

Сельский председатель говорит, что возмущен современным состоянием образования и медицины. Отмечает, что еще помнит время, когда в школе за государственные деньги закупали портфели, тетради и ручки. Кравченко считает, что так должно быть и сейчас.

Он отметил, что получил информацию, о планах Януковича изменить конституцию, где официально отменит все социальные гарантии.

"В конституции будет указано чуть не дословно: Образование-за деньги, бесплатная медицина - забудьте, пенсию берите где хотите", - сказал Кравченко.

Сельский голова требует, чтобы президент официально заявил об отказе от смены конституции, и обнародовал программу, по которой он планирует поэтапно выполнять все другие требования ультиматума. Только при таком условии руководитель сельсовета откажется от идеи вести людей на Киев.

Т Е Л Я З Ь К А  С І Л Ь С Ь К А  Р А Д А
СОКАЛЬСЬКОГО РАЙОНУ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

80015, Вул. Ланковецька, 56 а с. Теляж Сокальського р-ну Львівської обл
25  березня 2011 року вих. №  95/02-21
Президенту України, Кабінету міністрів України, Верховній Раді України.

УЛЬТИМАТУМ

Враховуючи постійне невиконання та порушення вище заголошеними Конституційних норм України щодо:
- безоплатності та все доступності у сфері освіти та медицини;
- права кожного громадянина України на працю та заробіток;
- невідповідності пенсій та зарплат реальному прожитковому мінімуму;
- соціального захисту на випадок безробіття;
- доступності до природних ресурсів України;
- гідних умов життя громадян України;

передбачаючи реальну загрозу узурпації влади олігархічними кланами,

ВИМАГАЄМО:

1.   Негайно припинити всі спроби будь-яким чином змінити Конституцію України.
2.   Негайно привести всі нормативно-правові акти у відповідність до Конституції.
3.  Розпочати процес повернення у власність та адміністративне управління Держави стратегічних та важливих об'єктів, заводів і фабрик, чим забезпечити створення до 2012 року затребувані робочі місця та реальне наповнення Державного бюджету.
4.  Розпочати процес з забезпечення та отримання громадянами України до 2012 року пенсій та зарплат не нижче Європейських – 2,5 тисячі доларів – 20 тисяч гривень станом на сьогоднішній день.
5.  До початку реалізації пункту 4 негайно забезпечити громадян України - в тому числі селян, членів ОСГ - отриманням соціального захисту з тимчасового безробіття.
6.  До початку реалізації пункту 4 повернути ціни на український газ та електричну енергію для населення, квартплату та компослуги - до рівня 2004 року.
7.   Забезпечити негайно та у повному об'ємі: права громадян на безоплатність та вседоступність у сферах освіти (в тому числі – у вищих навчальних закладах) та медицини, задоволення реальних потреб установ освіти та медицини.
8.   Забезпечити негайно та у повному обсязі розподіл відповідної частини доходу  державного бюджету на ремонти доріг державної та комунальної власності кожній дорозі, яка потребує ремонту – а не окремо взятим об'єктам – пропорційно до площі даних доріг.

Термін виконання дійсного ультиматуму – до 1 травня 2011 року.

У разі невиконання вимог дійсного – 3 травня 2011 року Телязькою сільською радою Сокальського Району Львівської області буде ініційовано мітинг у районному центрі – м. Сокаль Львівської області – з приводу організації та проведення пішого маршу на Київ

Сейчас вы читаете новость «На Львовщине сельский голова поставил Януковичу ультиматум». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 8759
Голосование "Умная милитаризация" от Минобороны
  • Госслужащих нужно брать на работу только после военной подготовки
  • Это должно быть одним из требований и для баллотирования в органы местного самоуправления, парламент и суды
  • Для госслужащих военная подготовка не должна быть обязательной
  • Мне все равно
Просмотреть