Ексклюзивы
вторник, 13 ноября 2007 15:08

Фредерік Бегбедер хоче, щоб Тимошенко стала президентом

Презентуючи учора в Києві свій новий роман французький письменник Фредерік Бегбедер зізнався про свої симпатії до Тимошенко, а також натякнув, що, може, напише про Київ.

"Сподіваюся, що в майбутньому я напишу докладніше про Київ... Можливо, якби я писав про Київ, я б обрав ту площу, яка чотири рази за століття змінювала свою назву", - повідомив Бегбедер.

"Я чітко бачу різницю між Москвою і Києвом. Москва - дуже анархічна, нерівна, її пейзаж - фрагментований. А у Києві масштаби самого міста, його вулиць - ближчі до людини, він скоріше нагадує Санкт-Петербург", - каже він.

"Та, думаю, найбільша різниця - у головах жителів цих міст. Не хочу робити передчасних висновків, та українці мені здаються більш класними", - потішив самолюбство українців іноземний гість.

Довелося Фредеріку Бегбедеру уточнити й свої політичні уподобання.

"На останніх виборах у Франції я не голосував за теперішнього президента (Ніколя Саркозі). Я вирішив проголосувати за ту даму (Сігалєн Руаяль), яка програла. Я взагалі вважаю, що ті, хто програє, більш літературні, ніж ті, хто виграє", - зауважив він.

Якось в одному з московських інтерв"ю Бегбедер на питання, як він ставиться, до російського президента відповів: "Боюся".

На питання ж, яке ставлення письменника до Віктора Ющенка, Фредерік зізнався: "Його я боюся набагато менше".

"А особливо мені подобається Юлія... Юлія Тимошенко, так?" - сказав епатажний француз.

І вже за хвильку, на чергове питання, вже безпосередньо стосовно Юлії Тимошенко, додав: "Я хотів би, щоб вона була президентом Європи", пише Tablo ID.

Сейчас вы читаете новость «Фредерік Бегбедер хоче, щоб Тимошенко стала президентом». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 8759
Голосование "Умная милитаризация" от Минобороны
  • Госслужащих нужно брать на работу только после военной подготовки
  • Это должно быть одним из требований и для баллотирования в органы местного самоуправления, парламент и суды
  • Для госслужащих военная подготовка не должна быть обязательной
  • Мне все равно
Просмотреть