Щоб схуднути - треба повноцінно харчуватися. Якщо ми в чомусь себе обмежуємо, організм розуміє, що його дурять - і починає відкладати ці компоненти на чорний день у вигляді підшкірного жиру.
Одним бананом, кашею, 500 грамами овочів забезпечуємо собі добову кількість глюкози. Чай із цукром і солодощі - вже перебір.
Якщо їсти багато молочних продуктів, через надмір кальцію і насичених жирів погано засвоюватиметься залізо із м'яса. М'ясні та молочні продукти несумісні. Кальцій, поєднуючись із залізом, утворює сіль. Те саме відбувається, коли м'ясо запивають мінеральною водою.
Хліб теж не поєднується з м'ясом. Його фетинові з'єднувачі вбирають залізо, не даючи організму їх засвоювати. Якщо ще чаєм запити, то заліза не буде взагалі.
Їсти треба п'ять разів на добу. Фіксовані - сніданок, обід і вечеря, а між ними перекуси. Організм їжу утилізовує кожні 3 години. Їсти теж треба через кожні 3 години.
Снідати найкраще за півгодини після сну. Травна система ще не прокинулась і не готова перетравлювати м'ясо. Але кави зі шматочком сиру недостатньо. Раджу кашу, яйця з овочами, цільнозерновий хліб. Щоранку сніданок змінюйте.
Вечеряйте нежирним м'ясом з овочевим салатом або морепродуктами - за дві години до сну
Каву не п'ють на голодний шлунок. Так лише подразните слизову й спровокуєте гастрит. Краще пити за півгодини після сніданку. В кавових зернах багато антиоксидантів, що покращують судинний кровообіг.
Не їжте після обіду чи вечері яблука. Вони швидше розщеплюються, ніж, скажімо, м'ясо й картопля, й починають бродити. Тепле середовище, глюкоза - вийде самогонний апарат. Відчуватимете здуття і дискомфорт.
Нормальна добова доза шоколаду для людини - 25 грамів.
На обід корисні овочевий суп, шматок м'яса і салат. Гарнір не потрібен. Але суп має бути такий, щоб ложка стояла.
Не запивайте компотом - він розбавляє шлунковий сік, можуть з'явитися нудота і здуття. Запивають лише суху їжу.
Воду краще пити за годину-півтори після їжі, за день - до 3 літрів. Це без чаю й кави, що, навпаки, виводять рідину з організму. Якщо не можете подужати цілу склянку, цмульте по ковтку-два. Навіть не помітите, як за день вип'єте півтора літра.
Підвечірок має бути ситний. Пропоную салат із яйцем, бутерброд із сиром чи червоною рибою. Самих лише фруктів замало.
Вечеряйте нежирним м'ясом з овочевим салатом або морепродуктами - за 2 години до сну.
Те, що ми з'їдаємо, виходить із нас за 30 - 48 годин. Найдовше перетравлюється свинина, риба і птиця.
Шість років харчуюся за своєю схемою. На сніданок роблю кашу з сиром. Об 11-й другий сніданок: чай із сиром або йогурт, інколи фрукти. На обід - салат зі свіжих або заморожених овочів, приготованих на пару, куряче м'ясо або риба - теж парові. На вечерю - гречана каша з вареними овочами або овочевим рагу.
Комментарии