Ексклюзивы
четверг, 21 ноября 2013 17:55
Олександр Палій
Олександр Палій
Олександр Палій

Москва не убедила, а запугала Януковича

Призупинення урядом процесу підготовки до підписання угоди про асоціацію з Євросоюзои симптоматичне. Це означає, що для української влади політика батога і пряника з боку Росії виявилася важливішою, ніж вітчизняне законодавство, підготовка до підписання угоди та багаторічне морочення голови європейцям. Це також означає, що наша влада не здатна тримати удар. А якщо влада не може захищати інтереси країни, її сенс втрачається. Хоча ще місяць тому прем'єр Микола Азаров говорив, що угода про асоціацію супервигідна, відкриває для України європейські ринки.

Виходить або влада некомпетентна, або просто зрадницька. І останнє більш імовірно. Адже реакція Росії для неї важливіша за вже зроблену величезну працю по підготовці до асоціації. Отже, наші можновладці — це маріонетки, які не спроможні ухвалювати рішення в інтересах своєї держави. Тому ця влада є величезною небезпекою для національних інтересів України і для безпеки країни. Команда Януковича це розуміє і здогадується, що це розуміє народ. Тому, швидше за все, найближчим часом у нас почнуться реальні репресії. Влада відчує небезпеку для себе з боку суспільства і битиме по майданах. Але рано чи пізно все закінчиться перемогою України.

Розумних мотивів відмови від асоціації з ЄС немає. Програє насамперед влада, бо постає у жалюгідному вигляді перед власним народом. Програє країна, яка не отримає доступу до величезного ринку у життєво важливий момент. Програє все суспільство, у тому числі пенсіонери, бо підрубуються економічні основи незалежності. Виграє одна людина — президент Віктор Янукович. Це означає, що влада діє в інтересах іншої держави. На жаль, насправді у нас не так багато політиків, які не є на гачку у Кремля. Такий спадок залишила страшна сталінська система репресій, що була у ХХ столітті.

Зрозуміло, що Москва не переконала, а залякала Януковича. Можливо, ще пообіцяла дати знижку ціни на газ. Хоча таку знижку вона дає нині усім європейським країнам під впливом "сланцевої революції", аби не втратити споживачів. Зараз трохи вирівняють ціни і за це куплять наших можновладців. Так само як купили за повітря продовження перебування Чорноморського флоту в Криму на 25 років. У Харкові "регіонали" тупо подарували базування флоту, тепер подарують європейські перспективи.

Михайло Грушевський свого часу сказав, що величезною проблемою України є те, що нею керують люди, яким вона не потрібна. Вони нею тільки торгують, бо пов'язані з інтересами іноземних держав. Розглядають свою країну як дійну корову, яку можна або подоїти, або пустити на заріз. Не дай Бог нам до цього дожити, бо у ХХ столітті ми ледве вижили.

Сейчас вы читаете новость «Москва не убедила, а запугала Януковича». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

20

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть