Ексклюзивы
пятница, 21 октября 2011 16:19

Бразильці Донецька - бомба уповільненої дії для Луческу

Сенсація! Після матчу проти "Зеніта" Мірча Луческу не знайшов помилок у діях арбітрів. Справді, якщо вже за тієї колосальної переваги, що мав російській "Зеніт" над його командою, навряд чи традиційні для румуна виправданні доречні. Зате Луческу зізнався, що не очікував від пітерців такого рівня гри.

Взагалі передматчеві пікірування Луческу та його італо-російського колеги Лучано Спаллетті нагадували боксерів важковаговиків, які проходять зважування напередодні супербитви. Згадали все: від президентів двох країн до того, хто краще володіє м'ячем.

І бій, точніше першу його частину, виграв Спаллетті. Не тільки за результатом, а нічия то росіян влаштовувала, а і за своєю передматчевою роботою.

Матчі проти "Порту" та київського "Динамо" наочно продемонстрували: без м'яча "Шахтар" — живий труп. Команда, де з десяти польових гравців у оборонних діях беруть участь тільки п'ять, апріорі не може розраховувати на успіх.

Бразильці Донецька — бомба уповільненої дії для Луческу. Незрозуміло, чого від них чекати у конкретному матчі: феєрії чи провалу?

На що сподівався румунський гуру? Можливо, на травмі лідерів росіян Анюкова та Кержакова, на коротку лаву запасних "Зеніта", на втому його провідних гравців? І хотілося б подивитися у очі скауту, який збирав для наставника гірників інформаці про суперника. Автора, як кажуть, на сцену.

Складається враження, що успіхи минулого сезону дещо вибили грунт з-під ніг Мірчі Луческу. "Шахтар" чомусь безумовно оголосили суперклубом, а "Донбас-Арену" — запорукою майбутніх перемог. Про те, що треба працювати в поті чола стали говорите все рідше.

Гру чемпіонів України та Росії намагалися виставити у якості найкращих зразків національного футболу колишніх співвітчизників. Абсолютно не погоджуюсь з таким тлумаченням. "Шахтар" представляв бізнес-проект Ріната Ахметова, нехай власник гірників вклав і вкладає у нього душу та серце. "Зеніт" — вотчина "Газмпрому".

Тому протистояння пропоную розглядати тільки на рівні клубів. "Шахтар" на межі катстрофи. 1 листопада у Пітері донеччанам треба обов'язково перемагати. Але яким чином? На хвилинку, "Зеніт" не програє у європейських матчах на своєму старенькому стадіоні "Петровський" з вересня 2008-го року. Так що, пане Луческу вивчіть разом зі своїми скаутами російського чемпіона уважніше.

Сейчас вы читаете новость «Бразильці Донецька - бомба уповільненої дії для Луческу». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть