Ексклюзиви
пʼятниця, 21 жовтня 2011 07:15

"Шахтар" уник поразки у матчі із "Зенітом"

Автор: фото з сайта www.httpshakhtar.com
  Одна з багатьох атак ”Зеніта” на ворота ”Шахтаря”. У центрі — голкіпер донеччан Олександр Рибка. Мірча Луческу назвав його найкращим гравцем своєї команди у цьому поєдинку
Одна з багатьох атак ”Зеніта” на ворота ”Шахтаря”. У центрі — голкіпер донеччан Олександр Рибка. Мірча Луческу назвав його найкращим гравцем своєї команди у цьому поєдинку

— Ми повинні бути задоволені рахунком. Перемогу заслужив "Зеніт", — визнає головний тренер донецького "Шахтаря" Мірча Луческу, 66 років. Його команда зіграла внічию домашній поєдинок Ліги чемпіонів проти Санкт-Петербурзького "Зеніта" — 2:2.

Ключові моменти матчу "Шахтар" — "Зеніт"

1. Тактична перевага росіян

Усі ігрові лінії росіян зіграли набагато краще, ніж у донеччан. "Зеніт" краще рухався, уміло пресингував, швидко пересував м'яч. Гості змусили "Шахтар" упродовж більшої частини матчу думати про оборону, а захищатися "гірники" не навчені. Перебудувати гру під час зустрічі наставник "Шахтаря" Мірча Луческу не зміг. Усі атакувальні потуги господарів базувалися на індивідуальній майстерності бразильців.

2. Чудова гра Олександра Рибки

Воротар "Шахтаря" провів видатний матч. Він парирував пенальті від Широкова, знешкодив кілька ударів від Данні. У обох пропущених м'ячах його провина хіба що часткова — застигав у напівпозиції.

3. Провал захисту "Шахтаря"

Ярослав Ракицький відбував дискваліфікацію. Його замінив Олександр Чижов. Разом із Дмитром Чигринським вони влаштували прохідний двір у центрі оборони, "створили" другий гол у свої ворота. Слабко зіграли і флангові захисники.

4. Розгублений Фернандіньйо

Лідер "Шахтаря" на початку матчу здійснив сольний прохід, заробив попередження для Бруно Алвеша, але в подальшому практично зник із гри. Провина в цьому не так Фернандіньйо, як його партнерів: одному бразильцеві впоратися з мобільним кулаком "Зеніта" у центрі поля було малореально.

5. Невдалі спроби "Шахтаря" збільшити перевагу

Чемпіон України відверто поступався суперникові на початку та в кінці матчу. Але були відрізки гри, коли чемпіон України змушував суперника захищатися: проти Вілліана та Дугласа Кости пітерці не могли знайти протидію. На зламі таймів "Шахтар" забив другий гол. І якби спромігся зміцнити перевагу, а моменти для цього були, гра у фінальний частині матчу могли б мати інший характер.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" уник поразки у матчі із "Зенітом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути