Ексклюзивы
воскресенье, 08 декабря 2013 11:30
Олег Канивец
Олег Канивец
Народный депутат Украины

Спецтема: Евромайдан-2013

Посіпаки Януковича, здавайтеся! Через дійове каяття уникнете тюрми!

Процедура дієвого каяття дозволить уникнути тюрми тим, хто не причетний до застосуванні сили до мирних громадян. "Регіонал" Чечетов вже мав досвід дієвого каяття у 2005 році.

Нинішні вчинки Януковича мають ознаки державної зради. Він втратив вплив на ситуацію в країні. Щодня ми дізнаємося про нові й нові факти залучення ним російської "підтримки". Таке враження, що оперативне управління державою координується глибоко законспірованим центром. Можливо, й з-за кордону України.

Каральні акції "Беркуту", використання строковиків Внутрішніх Військ у якості "гарматного м'яса", криваві провокації посеред мирних демонстрацій, зниклі безвісти та скалічені – все це дуже нагадує брутальні методи роботи НКВС-КГБ-ФСБ. На додаток, Янукович полетів у Сочі бити чолом російському царю. Поки ще чинний президент відверто "зливає" Україну і просить захисту в Московії. Саме на її багнетах він збирається втримати залишки своєї влади. Але марно.

Що ж далі? Безумовно, Кремль надасть притулок Януковичу в подяку за невдалу здачу України. Путін пригорне чергового опального сатрапа, – аби мати довіру інших, ще діючих "під крилом" Кремля тиранів. Москві не вперше прихистити політичного невдаху.

Цікаво інше... Що робитимуть ті бідолахи, які сьогодні "відмазують" свого боса, комічно намагаються "замести сміття під килим", прикривають своїми папірцями звірства міліції? Судді, прокурори, губернатори, медичні й освітні чиновники, "парламентарі" біло-блакитної "партії"... В очах більшості з них читаються страх, розгубленість і приреченість. Вони розуміють, що натворили лиха, вкрали багато грошей, а нині взагалі беруть участь у державній зраді. Більшість з них, може, і відступили б від подальших злочинних діянь, однак бояться, що прощення революції їм не буде.

Так, відповідати доведеться обов'язково. Але кожен з тих, хто не причетний до побиттів і захоплень мирних громадян, зможе уникнути тюрми. Такий шанс у них поки є. Адже наша революція – це крок до європейської системи покарань. Кримінальний кодекс передбачає процедуру дієвого каяття. Це щось на зразок того, як екс-Голова Фонду держмайна Михайло Чечетов вчинив у 2005 році: прийшов із повинною і "злив" усі схеми, епізоди та учасників "прихватизації". Що ж, досвід є. Ті з "регіоналів" і силовиків, які не знають як це зробити, можуть звернутися до Чечетова.

Пропоную лідерам опозиції оголосити конкретний строк, до якого владні опричники можуть здатися народу і зголоситися на дієве каяття.

Сейчас вы читаете новость «Посіпаки Януковича, здавайтеся! Через дійове каяття уникнете тюрми!». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

9

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть