Ексклюзивы
среда, 06 июля 2011 09:00

Семья Бродского хочет отобрать памятники архитектуры и землю у кафе "Киевское" на Крещатике

Семья Бродского хочет отобрать памятники архитектуры и землю у кафе "Киевское" на Крещатике

У кафе "Київське" на вул. Хрещатик у столиці хочуть незаконно відібрати земельну ділянку. Про це на прес-конференції заявила Людмила Кучер, директор товариства "Київське", кафе "Київське".

"Ми заснували кафе 1984 року. Отримали відповідну постанову міськкому партії і Ради Міністрів. Відтоді були єдиними орендарями цієї земельної ділянки. 1998-го брали участь у фінансуванні реконструкції Хрещатика. За це мер Олександр Омельченко нагородив нас грамотою. Всі наші проблеми почалися, коли на верхній терасі Хрещатика над "Київським" з'явилося наметове кафе "Олімп ЛТД". Власниками є дружина і син Михайла Бродського (Михайло Бродський – урядовий уповноважений з питань дерегуляції господарської діяльності з невизначеним в законодавстві України статусом держслужбовця)", - сказала вона.

За її словами, коли Бродського призначили головою Держкомпідприємництва, Київрада виділила "Олімпу ЛТД" земельну ділянку для реконструкції підприємства громадського харчування за адресою вул. Хрещатик, 23. В земельну ділянку, виділену Олімпу ЛТД", ввійшли: територія кафе, зелені насадження (комунальна власність Києва), пам'ятки архітектури (гранітні сходи, тераса, підпірна стіна, яким з 1986 р. як єдиному архітектурному ансамблю присвоєно статус пам'ятки архітектури та які охороняються державою).

"Як мені відомо, сім'я Бродських хоче зруйнувати сходи і побудувати там дво- або триповерхову будівлю з виходом на Хрещатик. Безглуздо давати наметовому павільйону дозвіл на реконструкцію. Коли приймали рішення Київради, не провели експертизу на виділення землі на користь "Олімпу ЛТД", сфальсифікували дозвільні документи Управління охорони навколишнього середовища, які ми довели в суді. Крім того, у проекті не вказали зелену клумбу, що на балансі Печерського району", - зазначає директор закладу.

Коли Людмила Кучер безпосередньо і через журналістів зверталася до Михайла Бродського, щоб вирішити конфлікт, він ігнорував звернення і відмовлявся коментувати питання.

"Оскільки Бродський відправив нас до суду, ми домоглися того, що міська прокуратура написала протест на незаконні рішення Київради. Після цього Окружний адміністративний суд столиці у зв'язку з багатьма порушеннями визнав недійсним і незаконним рішення Київради. І вона прийняла рішення суду до виконання. Здавалося би, відновили справедливість. Але Бродський не визнає рішення суду й оформляє право на викуп землі у Київземі. Пишуться скарги у прокуратуру, що нібито ми незаконно перебуваємо на землі "Олімп ЛТД", чиниться на нас всілякий тиск. Нам постійно погрожують демонтувати кафе", - додає Людмила Кучер.

Вона каже, що заклад щомісяця платить до бюджету міста понад 80 тис. грн податку без урахування податку на зарплату 30 працівників "Київського": "Я сподіваюся, що влада захищатиме інтереси чесних підприємців. У нас є право на це. Я не проти родини Бродського, а проти тих методів, якими він керується - корупції і тиску. Ми і далі відстоюватимемо свої права на чесне ведення бізнесу".

Сейчас вы читаете новость «Семья Бродского хочет отобрать памятники архитектуры и землю у кафе "Киевское" на Крещатике». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 8759
Голосование "Умная милитаризация" от Минобороны
  • Госслужащих нужно брать на работу только после военной подготовки
  • Это должно быть одним из требований и для баллотирования в органы местного самоуправления, парламент и суды
  • Для госслужащих военная подготовка не должна быть обязательной
  • Мне все равно
Просмотреть