Ексклюзивы
понедельник, 02 марта 2020 17:00
Николай Несенюк
Николай Несенюк
Журналист

УЄФА показав, хто господар

Фінансову дисципліну порушують усі. Це вам підтвердить кожен бухгалтер. Практика знаходити шпарини в законодавстві, щоб обійти заборони, існуватиме завжди. Більшість робить це тихцем, не привертаючи уваги. А дехто демонстративно – а що ви мені зробите?

Останніми роками футбольний світ із тривогою стежить за поведінкою арабських шейхів, які "зайшли у футбол" із практично необмеженими коштами. Теоретично вони могли би купити весь світовий футбол разом із ФІФА та УЄФА – грошей вистачило б. Одна проблема – міжнародні футбольні інституції не продаються. Поки що. Окремі випадки корупції не рахуються.

Дворічне відсторонення від Ліги чемпіонів англійського клубу "Манчестер Cіті" за порушення фінансових правил УЄФА – сигнал саме про це. Що арабський шейх Мансур, якому належить "Манчестер Cіті", може купити далеко не все. Махінації Мансура були всім добре відомі. Він їх і не приховував, відкрито перекладаючи гроші з власної кишені в касу свого клубу під виглядом реклами.

В УЄФА могли заплющити на таке очі. Але не зробили цього, документально довівши, що реклама була липова. І залишили клуб-махінатор поза головним європейським футбольним турніром. Мета очевидна – покарати найнахабнішого, аби іншим не хотілося. Водночас показати, хто господар в європейському футболі.

Європа – не Україна, де чиновник може переписати невідомо де взяті мільйони на родичів і сміятися в очі. Як зробив колишній журналіст-розслідувач, а тепер депутат-"слуга", чия мати виявилася власницею цілого автопарку. "Мама любит скорость" – сказав. І залишився безкарний. Шейх Мансур, думаю, теж "любит скорость", але Європа – це не Україна. Таких жартів там не розуміють

Сейчас вы читаете новость «УЄФА показав, хто господар». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть