Ексклюзивы
суббота, 20 августа 2011 12:19
Віктор Небоженко
Віктор Небоженко
Керівник соціологічної служби "Український барометр", політолог

Пов'язати Лазаренка з Тимошенко буде дуже складно

У Федеральному бюро в'язниць США заявили, що колишній прем'єр Павло Лазаренко буде звільнений з в'язниці 1 листопада наступного року. Він залишиться жити в Америці і навряд чи приїде до України. В такому разі буде не можливий вплив на політичне життя країни.

Генпрокуратура заявила, що у них є інформація про те, що він причетний до якихось донецьких злочинів. Всі знають, що зараз не можна жартувати з українською прокуратурою. Людина із мирним прізвищем Пшонка здатен на багато що. Лазаренко не такий дурень, щоб приїхати і тут сісти до в'язниці. Він не для того виходив із американської, щоб переміститися в українську.

Його перебування у американській в'язниці – це докір усій українській владі. Це означає, що будь-який із можновладців може не повернутися із США і повторити долю Лазаренка. Починаючи від Віктора Януковича та Миколи Азарова, закінчуючи якимось міністром чи губернатором.

На справу Тимошенко вихід Лазаренка ніяк не вплине. Тому що вони "розлучилися" ще тоді, коли він поїхав, а вона залишила "Громаду" у Верховній Раді і зробила її лояльною до влади. Тому у них зовсім різні шляхи. Пов'язати Лазаренка з Тимошенко буде дуже складно. Її посадять по одній справі – по газу, щоб насолити Володимиру Путіну. Тепер з'ясовується, що і Дмитру Фірташу. Тому що саме він зв'язав "РосУкрЕнерго" із газом. Не думаю, що тут можна підняти Лазаренка. Це не та фігура, яку можна приписати до Тимошенко, і яка викличе якісь серйозні дискусії у справі.

Але Павла Івановича не варто списувати. Я вважав, що Олександр Мороз вже списана фігура. А тепер – зірка, яка знову піднімається на політичному фронті. Кожен новий політичний конфлікт призводить до підняття старих судових справ десятирічної давнини. Адже такі речі тримають у якості компромату. Тому нікого не можна списувати. Навіть Леоніда Кравчука, який є одним із засновників української незалежної держави, та Івана Плюща, з якого всі сміялися ще у 1994 році. Він тоді набрав 4 %, але по сьогодні є функціональним політиком.

Якщо Лазаренко все ж колись повернеться в Україну, його підтримає дніпропетровський клан. Він спокійно може очолити Дніпропетровську облраду. Буде зв'язуватися з кимось із другого ешелону. Адже той же Леонід Кучма його не підтримає. У них був конфлікт. Всі старі політики у дуже напружених стосунках один з одним.

Сейчас вы читаете новость «Пов'язати Лазаренка з Тимошенко буде дуже складно». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть