Ексклюзивы
четверг, 15 августа 2013 12:08
Анатолій Марциновський
Анатолій Марциновський
Анатолій Марциновський

Поступки Росії означатимуть здачу України в полон і концтабір

Початок торговельної війни Росії проти України не став громом серед ясного неба. Принаймні, якимось другим 22 червня 1941 року вже точно. Хоча мета бойових дій та ж, що й у тодішнього агресора – завоювати і упокорити.

Всім зрозуміло, що це є очікуваною відповіддю на відмову Києва інтегруватися до керованого Кремлем Митного союзу та продовження діалогу з укладення Угоди про асоціацію між ЄС та Україною. І головною інтригою нині є не сила тиску, жорсткість чи напористість Кремля – цього вистачатиме. Найважливішою в цій ситуації є відповідь української сторони.

Оскільки справа абсолютно політична, то вже мали би бути жорсткі політичні заяви українського МЗС або ж президента Януковича. Україна повинна офіційно і на високому рівні дати свою оцінку причинам російської економічної агресії. Ще раз підтвердити відсутність намірів інтеграції до Митного союзу, декларуючи водночас бажання співпрацювати з ним задля обопільної вигоди. Має бути також підтверджено рішучість підписати Угоду про асоціацію з Євросоюзом. Чіткість і відвертість у таких випадках – річ дуже сильна.

Великою помилкою було би намагатися вмовити Росію, бути в ролі прохача, вимолювати приїзду російських інспекторів для перевірки українських підприємств і якості нашої продукції і так далі. Зрозуміло, що якість тут ні до чого. Україна повинна припинити цю жалюгідну практику й почати вирішувати торговельні питання з Росією на міжнародному рівні.

Цілком можливо, у Януковича та олігархів є все ж велика спокуса махнути рукою на асоціацію з ЄС, не випустити з в'язниці Тимошенко і звично домовлятися з Росією під килимом. Але якщо Україна прогнеться таки під нинішнім брутальним російським тиском, то це буде капітуляція з подальшою здачею в полон та заточенням в концтабір. І для України в цілому, і для Януковича з його "сім'єю" та олігархами.

Сейчас вы читаете новость «Поступки Росії означатимуть здачу України в полон і концтабір». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

85

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть