Ексклюзивы
пятница, 25 сентября 2020 18:46

Закон о столице от "слуг" - плевок в лицо киевлянам - эксперт

Закон о столице от "слуг" - плевок в лицо киевлянам - эксперт
Фото: Ukranews


Законом про столицю "Слуги народу" намагаються узурпувати владу в місті. Про це в ефірі одного з телеканалів заявив експерт Дмитро Співак.


"Слуги народу" і офіс президента чітко усвідомлюють, що вибори мера Києва вони програють.


"Соціологія говорить про те, що Віталій Кличко - однозначний фаворит і взагалі може все закінчити в першому турі. "Слуги народу" вирішили в такий спосіб піти: а давай ми швиденько приймемо закон про столицю до виборів і просто узурпуємо владу. Нехай кияни там собі обирають "англійську королеву". Без повноважень", - зазначив Співак.


За словами експерта, закон передбачає один важливий пункт - представник президента має право накладати вето на рішення міського голови.


"Колись таке було: за часів Януковича забирали повноваження у Черновецького. Плювок в обличчя киянам. Хлопці, але не можна ж ось так ігнорувати здоровий глузд, правила, закони, Конституцію", - заявив Співак.


Експерт вважає, що необхідно не дати можливості "слугам народу" і гарячим головам у Офісі президента "проштовхнути, "пропихнути" так званий закон про столицю".


"Столицею повинен управляти не представник президента. Столицею має управляти всенародно обраний мер - хто б ним не був", - резюмував Співак.


Як повідомлялося раніше, Асоціація міст України звернулася до голови парламенту, голів депутатських фракцій і груп Верховної Ради України з проханням не підтримувати проєкт Закону України "Про місто Київ - столицю України" як такий, що не відповідає Конституції України.

Сейчас вы читаете новость «Закон о столице от "слуг" - плевок в лицо киевлянам - эксперт». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи